Další ztráta pro filmový svět. Zemřela oblíbená slovenská herečka, ztvárnila přes 400 rolí

V červnu oslavila Marína Kráľovičová životní jubileum 95 let. V pondělí 5. prosince v bratislavském domově pro seniory ale první slovenská televizní herečka zemřela. S informacemi přišel web Standard.sk.

I přes svůj úctyhodný věk byla Marína Kráľovičová stále velmi aktivní a jako seniorka se rozhodně necítila. Přesto na konci svého života bydlela v domově pro seniory. „Je stále stejně vitální jako kdysi. Její děti Jana a Miro ji ale kvůli vysokému věku nechtějí nechávat v bratislavském bytě samotnou,“ napsal podle webu Standard.sk jiný slovenský web. Blízcí ji prý v domově pravidelně navštěvovali, na víkendy navíc jezdila domů.

Kráľovičová byla první slovenskou televizní herečkou. V roce 1957 ji režisér Ján Roháč obsadil do televizního filmu Do videnia, Lucienne! Za svoji kariéru pak dohromady ztvárnila na 400 rolí, ať už divadelních, filmových nebo televizních. Známá byla i jako rozhlasová herečka.

S kariérou se rozloučila v roce 2013, kdy objela Slovensko s komedií Kto zhasol svetlo a detektivkou Ryba v trojke. Patřila mezi slovenské národní umělce a byla držitelkou několika významných ocenění, svoji tabulku má i na chodníku slávy v Bratislavě. Marína Kráľovičová zemřela v pondělí ve večerních hodinách. Bylo jí 95 let.

Tagy: