Slunečná slaví rok na obrazovce. Čeho se musela hlavní hvězda kvůli roli vzdát?

Slunečná slaví rok na obrazovce, překonává i konkurenční seriály

Seriál Slunečná slaví své první výročí. V pondělí 11. ledna uplynul přesně rok, kdy se diváci poprvé seznámili s postavami Týny Popelkové a Janka Linharta. Ty ztvárňují herci Eva Burešová a Marek Lambora. Za tu dobu se ze Slunečné stal fenomén a ve sledovanosti překonává ostatní konkurenční pořady a seriály.

Seriál Slunečná je každé úterý a čtvrtek jedničkou v hlavním vysílacím čase a pravidelně k obrazovkám přiláká miliony diváků. „Sice je to rok na obrazovce, ale my všichni jsme spolu vlastně rok a půl. Je to super a jsem ráda, že se seriál divákům stále líbí a máme co točit,“ řekla jedna z protagonistek, Eva Burešová.

Z diváckého úspěchu má radost druhá hvězda seriálu, Marek Lambora. Jedná se totiž o jeho nejdelší televizní projekt, ve kterém hrál. „Vždycky, když jsem předtím nastoupil do seriálu, tak po půl roce skončil. Takže jsme vždy řešili, zda je to mnou, nebo ne. Jak je ale vidět, tak naštěstí to mnou nebylo,“ smál se Lambora.

Burešové chybí dlouhé nehty

Je i několik zajímavostí, o kterých diváci asi netuší. Například Eva Burešová se kvůli roli Týny Popelkové, která pracuje na rodinném statku, musela vzdát dlouhých nehtů, které miluje.

„Velmi ráda jsem udělala změnu, když byly teď Vánoce, a nechala jsem si udělat dlouhé nehty, protože mi to strašně chybí. Vždy jsem je měla dlouhé a barevné, takže jakmile mám volno, tak naběhnu do studia a nechám si prodloužit nehty,“ svěřila se herečka.

Naopak její kolega Lambora žádné takové omezení nemá, ovšem pokud nedostane před natáčením pravidelnou dávku kofeinu, tak je zle. „Jsem příšerně nervózní, když začneme točit a já jsem ještě nestihl kafe. Nejen že na něj mám chuť, ale je to i základ jakéhosi rituálu, kdy si sednu před tím, než začneme točit – dám si kafe a čtu si scénáře,“ doplnil herec.

Tagy: