Jaro je zpět. Teploty během týdne vyletí až k 20 stupňům, hrozí ale i přeháňky

Po slunném víkendu bude obloha v Česku v následujících dnech převážně oblačná až zatažená, hrozí občasné přeháňky. Teploty však zůstanou vysoké, v pondělí dosáhnou až 17 °C, ve středu budou dokonce atakovat 20 °C.

Počasí v Česku začne postupně ovlivňovat výběžek tlakové výše. V pondělí bude oblačno až zataženo, místy se vyskytnou přeháňky. Nejvyšší teploty dosáhnou na 11 až 15 °C, na jižní Moravě pak až na 17 °C. V 1000 m na horách se budou pohybovat kolem 6 °C. Vát bude mírný západní vítr rychlostí 2 až 5 m/s, který večer zeslábne.

V noci na úterý začne počasí v Česku částečně ovlivňovat teplá fronta. Obloha bude oblačná až zatažená, nejnižší teploty klesnou na 7 až 3 °C. Vát bude slabý západní až jihozápadní vítr rychlostí do 4 m/s.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Senior zapadl s autem ve sněhu. Přežil šest dní díky sušenkám a lásce k televiznímu pořadu

V úterý bude převážně oblačno, na severovýchodě se vyskytne občasný déšť. Přeháňky odpoledne a večer ustanou a na východě území bude ubývat oblačnosti. Nejvyšší teploty dosáhnou na 12 až 16 °C. Vát bude slabý západní, postupně proměnlivý vítr rychlostí 1 až 4 m/s.

Ve středu bude zpočátku polojasno, od severozápadu bude ale přibývat oblačnosti a místy se vyskytnou přeháňky. V noci z úterka na středu teploty klesnou na 7 až 3 °C, přes den ale podle meteorologů z Českého hydrometeorologického ústavu vystoupají na 15 až 19 °C. Vát bude slabý jižní nebo proměnlivý vítr rychlostí do 4 m/s.

Tagy: