Zamračené počasí se o víkendu příliš nezlepší. Teploty ale někde vyletí téměř k třicítkám

Déšť (ilustrační foto)

Počasí (23.5.2024 7:08)

O víkendu se v některých oblastech vyšplhá rtuť teploměru až k 26 °C, nicméně teplé počasí budou provázet časté srážky společně s bouřkami. Podobně tomu bude i dneska a v pátek. Ani v následujícím týdnu se zlepšení příliš nedočkáme. V místech, kde je nasycená půda, hrozí opět povodně.

Ve čtvrtek se teploty budou pohybovat mezi 19 a 23 °C. V průběhu dne se začne zatahovat a místy se objeví přeháňky a bouřky. „Srážky očekáváme hlavně na horách, v nižších polohách by neměly být tak intenzivní,“ uvedl meteorolog CNN Prima NEWS Martin Adamovský.

ČTĚTE TAKÉ: Silné tornádo zpustošilo městečko v Iowě. Na místě zůstalo několik mrtvých

Ještě více srážek očekávají meteorologové v pátek. „Pršet by mělo na většině území, v oblastech s výraznějšími bouřkami může spadnout přes 40 milimetrů,“ poznamenal Adamovský a dodal, že nasycená půda může způsobit komplikace. Opakovat se tak může situace z Plzeňského kraje, kde voda vyplavila několik domů.

Obloha bude během pátku zatažená. Kvůli srážkám budou nižší i teploty, denní maxima se budou pohybovat mezi 17 a 21 °C.

Podobné počasí nás čeká i během víkendu. Převládat bude oblačná až polojasná obloha s přeháňkami a místy bouřkami. V sobotu se nejvyšší denní teploty očekávají mezi 19 a 23 °C, ve Slezsku může být až 25 °C. V neděli ručička teploměru vyletí místy až k 26 °C.

Podobný ráz počasí vydrží i na začátku příštího týdne.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Západ Čech bičovaly silné bouřky. V Blížejově na Domažlicku voda vyplavila několik domů

Tagy: