Slunnou oblohu vystřídají přeháňky, udeřit mohou i bouřky. Kdy budou teploty atakovat 30 °C?

Počasí (15.6.2023 6:09)

Čtvrtek se ponese v duchu slunné i oblačné oblohy. Během dne se zejména na severní polovině území očekávají přeháňky, ojediněle i bouřky. Scénář by se podle meteorologů měl opakovat až do konce týdne. Teploty však budou příjemné, pohybovat se mají kolem 25 °C. V neděli se však ještě více přiblíží k tropické třicítce.

Ve čtvrtek bude zpočátku jasno až polojasno, na severu a severovýchodě spíše oblačno. Během dne se mraky objeví zejména v severní polovině území, kde se místy očekávají přeháňky a ojediněle i bouřky. Večer by však srážek i oblačnosti mělo ubývat. Teploty se podle předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) budou pohybovat mezi 19 až 23 °C, na horách kolem 15 °C.

V noci na pátek bude polojasno až oblačno, ojediněle se čekají přeháňky. Místy však bude až skoro jasno, objevit se mohou i mlhy. Teploty v noci klesnou k 11 až 7 °C, v údolích ojediněle až k 5 °C.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Lubnou na Svitavsku po měsíci opět zasáhlo tornádo, shazovalo tašky ze střech

Pátek se ponese v duchu oblačné oblohy. Ojediněle se během dne očekávají přeháňky a bouřky. Nejvyšší teploty se budou opět pohybovat mezi 19 až 23 °C, na jižní Moravě dosáhnou až 25 °C.

Situace bude o víkendu velmi obdobná. V sobotu bude zejména polojasno, během dne přechodně oblačno. Lidé by opět neměli zapomenout deštníky, očekávají se místy přeháňky a ojediněle bouřky, ráno i mlhy. Nejvyšší teploty se však budou pohybovat mezi 22 až 26 °C.

V neděli teploty vystoupají ještě výše a přiblíží se tropické třicítce. Hodnoty by měly dosahovat až 27 °C. Přes den by mělo být skoro jasno až polojasno, na severovýchodě oblačno, kdy se místy očekávají přeháňky či ojediněle bouřky.

Tagy: