Babišova smršť útoků na vládu: Nenávidí důchodce. Ministry bych nezaměstnal ani na pumpě

Andrej Babiš v Partii Terezie Tománkové

PARTIE TEREZIE TOMÁNKOVÉ, Andrej Babiš - 20.10. v 11:00

Drsnými slovy nešetřil v nedělní Partii expremiér a předseda ANO Andrej Babiš na adresu vlády Petra Fialy (ODS). Prohlásil například, že by ministry nezaměstnal ani u pokladny na pumpě. Fialův kabinet podle Babiše za tři roky zdevastoval Českou republiku. Šéf státní kasy Zbyněk Stanjura (ODS) Babišovy výroky okomentoval slovy, že je to na mokrý ručník na hlavu.

Babiš například v Partii prohlásil, že Fialova vláda nedává lidem v České republice žádnou budoucnost. Kabinetu vyčetl, že bere peníze mladým rodinám, konkrétně šéf ANO zmínil zrušení slevy na manželku či školkovné.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Babiš: Premiérem můžu být já i Havlíček. Klaus a Zeman se za opoziční smlouvy málo snažili

„Teď je Jurečka podvedl s těmi dětskými skupinami. Vždyť Jurečka sliboval obcím peníze na dětské skupiny, zase jim to nedal, vždyť oni jenom lžou. Bylo by dobré, kdyby si vzali ty platy, které chtějí, a ať už nechodí do práce, aby už neničili naši zemi a naše životy,“ prohlásil Babiš.

A s kritikou ministra práce a sociálních věcí Mariana Jurečky i dalších ministrů pokračoval: „Pan Jurečka – to je skutečně snad to nejhorší, co je v té vládě. Já ho znám dlouho, seděl jsem s ním ve vládě (v kabinetu Bohuslava Sobotky, kterou tvořila koalice ČSSD, ANO a KDU-ČSL, pozn. red.). Já bych je (míněno členy Fialovy vlády, pozn. red.) nezaměstnal ani na recepci Sokolovny nebo u pokladny na pumpě. Jsou nepoužitelný, nekompetentní lidi.

Dodejme, že Sokolovnou Babiš myslel objekt v Průhonicích, který v minulosti koupil a nyní se v něm nachází například restaurace nebo fitness centrum.

Stanjura: Mistrovství světa v demagogii

Expremiér také uvedl, že jeho nástupce Petr Fiala ničí Českou republiku. „Tenhle člověk tři roky devastoval naši zemi. Hlavně tím, že prosazoval nesmysly Evropské unie,“ prohlásil Babiš. A kabinetu vyčetl i změny, které chystá v důchodech. „Proč to dělají? Proč nenávidí důchodce?“ ptal se řečnicky Babiš.

Jeho slova si nenechal líbit ministr financí z ODS Zbyněk Stanjura. „Mistrovství světa v demagogii v podání Andrej Babiš na CNN Prima NEWS. Proč pořád straší konsolidací veřejných financí a důchodovou reformou? Je to blábol a výmysl. Oni nenávidí důchodce. Za nás se rodilo 111 tisíc dětí,“ citoval Stanjura Babišovo vystoupení na sociální síti X. „To je na mokrý ručník na hlavu,“ dodal šéf státní kasy.

Dalším tématem, u kterého se Babiš rozohnil, byla válka na Ukrajině. Expremiér zdůraznil, že se podle něj v Bruselu vůbec nemluví o míru. „Vždyť tam neví pravá ruka, co dělá levá. Scholz (německý kancléř Olaf Scholz, pozn. red.) říká, budu jednat s Putinem, a ministr francouzské vlády říká, aby Ukrajina vstoupila do NATO. No, super, takže třetí světová, jo, znáte tady někde úkryt proti jaderný? Kam poběžíte? Co to je tohle?“ rozčílil se Babiš.

MOŽNÁ JSTE PŘEHLÉDLI: EXKLUZIVNÍ průzkum. ANO dominuje a STAN vysává Piráty, do Sněmovny by proklouzla i KSČM

Tagy: