Smrt Hájka zarmoutila jeho expřítelkyni Puskarčíkovou. Do nebe mu poslala dojemný vzkaz

Smrt bývalého skokana na lyžích Antonína Hájka velmi zasáhla jeho rodinu a přátele. Zpráva zarmoutila také jeho expřítelkyni Evu Puskarčíkovou. Bývalá biatlonistka mu do nebe poslala dojemný vzkaz. Příčina úmrtí účastníka dvou olympijských her je zatím neznámá.

„Nahoru ti posílám tu tvou oblíbenou (píseň)… Vždycky jsi říkával, že tu chceš jednou zahrát,“ napsala bývalá biatlonistka Eva Puskarčíková na svém Instagramu do „instastory“, které už není na sociální síti dostupné.

ČTĚTE TAKÉ: Zdrcující diagnóza převrátila Romanovi život. Žádá o poslední šanci porazit vzácnou nemoc

Puskarčíková s Hájkem tvořila pár několik let. Jedna z romantických fotografií zachycuje jejich společné začátky v roce 2015. Jako sportovci museli zvládat časté odloučení, vztah udrželi až do roku 2017. Poté se jejich cesty rozdělily a každý si našel nového partnera.

Poté, co se Hájkovi rozpadlo manželství, měl poslední měsíce pobývat v Malajsii. „S jeho bývalou manželkou tam jezdili každý rok na dovolenou. Tenkrát se asi rozhodl odjet tam a odpočinout si, protože poslední rok nebo půlrok neproběhl podle jeho představ,“ řekl pro CNN Prima NEWS Jakub Janda, který v roce 2006 zvítězil ve Světovém poháru.

Poté se po něm slehla zem. Nakonec se ukázalo, že Hájek zemřel. Zprávu zveřejnil Svaz lyžařů České republiky. Podle informací deníku Blesk po Hájkovi policie pátrala už od 2. října loňského roku. Příčina smrti je zatím neznámá.

Český sportovec se narodil ve Frýdlantu, ale mládí prožil v Harrachově. Skokům na lyžích se věnoval od pěti let a už tehdy patřil mezi nejlepší na světě. V roce 2010 se také stal českým rekordmanem, když na mistrovství světa v letech na lyžích ve slovinské Planici doletěl na hranici 236 metrů. Jeho tehdejší výkon zaostal za světovým rekordem o pouhé tři metry. Po ukončení profesionální kariéry se věnoval trénování mládeže a mezi lety 2018 a 2022 trénoval postupně ženskou i mužskou reprezentaci.

Tagy:
smrt Malajsie Instagram Olympijské hry biatlon Jakub Janda Česko sport Eva Puskarčíková Antonín Hájek Mistrovství světa v letech na lyžích