Trenérka pláče pro 11letou gymnastku, kterou zabil ruský granát: Skončíte v pekle

Gymnastka

Útok na divadlo v Mariupolu může mít až 300 obětí

Další mladá oběť války ze sportovní sféry. Při bojích v Mariupolu zemřela teprve jedenáctiletá gymnastka Jekatěrina Djačenková. Její dům ve městě, které je již více než dva týdny v obležení, ostřelovaly ruské síly, a dívka tak skončila pod troskami.

V ukrajinském městě Mariupol, které je v současné době jedním z nejzasaženějších válkou, zemřela teprve jedenáctiletá naděje ukrajinské gymnastiky. Sportovkyně skončila pod troskami domu, na který spadl granát. V místě se nacházela se svou rodinou. Soustrast Djačenkové vyjádřila spousta jejích sportovních kolegyň. Ačkoli na místo dorazili záchranáři, talentovanou gymnastku se ze sutin dostat nepodařilo.

Trenérka Anastázie Meščaněnková potvrdila tragédii na svých sociálních sítích. „Může pro to být nějaká omluva? Podívejte se na tu talentovanou holčičku. Mohla by rozdávat úsměvy celému světu! Čím se provinily děti? Věřím, že všichni, kdo se na tomto zločinu podíleli, najdou co nejdříve místo v pekle,“ napsala v rozhořčeném příspěvku.

Hold vzdaly dívce i gymnastické organizace celého světa. Předsedkyně Federace rytmické gymnastiky uvedla: „Tohle úžasně něžné stvoření je teď už anděl. Nemohu uvěřit, že žijeme v tak krutém světě.“ Další z gymnastek, sportovkyně ze Švýcarska, na sociálních sítích také vyjádřila lítost a označila válku za nesmyslnou.

Město Mariupol je pod jedním z nejsilnějších útoků ruských sil. Místní obyvatelé se uchýlili k vykopávání masových hrobů pro stále rostoucí počet mrtvých. Předpokládá se, že ve městě je uvězněno více než 100 000 lidí bez přístupu k jídlu, vodě, elektřině či teplu. Mariupolské úřady také uvedly, že několik tisíc obyvatel bylo násilně deportováno do Ruska.

Tagy: