Smrtelná nehoda na D1: Náklaďák srazil chodce za Větrným Jeníkovem, policie hledá svědky

Komplikace na dálnici D1

Tragická nehoda na D1

Na dálnici D1 na Vysočině zemřel ve středu v podvečer muž, srazilo ho nákladní auto. Tragická nehoda se stala za Větrným Jeníkovem před stým kilometrem. Provoz ve směru na Prahu byl asi hodinu zastaven. Policie nyní hledá svědky.

Oznámení o nehodě přijala policie v 17:15. Řidiče osobního auta Citroën C4 Spacetourer s českou registrační značkou podle zjištění policie srazil tahač DAF s návěsem s maďarskou registrační značkou. Nehoda se stala na kilometru 99,8. Osobní vůz tam stál kvůli poruše v odstavném pruhu. Při nárazu kamionu utrpěl muž těžká zranění. „I přes okamžitě poskytnutou první pomoc ze strany řidičů, kteří na místě zastavili, svým zraněním podlehl,“ uvedla mluvčí policie Dana Čírtková.

ČTĚTE TAKÉ: Opilý řidič naboural v Žatci policisty zasahující u nehody. Maximálně šest piv, hájil se

Kvůli objasnění okolností havárie a míry zavinění se policie obrací na svědky, kteří dálnicí v obou směrech projížděli a mají v autech palubní kamery, aby ji kontaktovali na lince 158.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Mrazivé záběry z Prahy. Žena s dítětem dobíhala rozjetý vlak, když upadla, druhé z něj vyskočilo

Tagy:
policie dálnice dopravní nehoda havárie smrtelná nehoda Kraj Vysočina Větrný Jeníkov Havlíčkův Brod Dálnice D1 Policie České republiky katastrofy, nehody a mimořádné události nehody a mimořádné události silniční nehoda