Podrobnosti smrtící bitky v Brně: Útočníci měli falešné doklady, hrozí jim 16 let vězení

Před klubem v Brně cizinci brutálně napadli muže.

Pokračování bitky v Brně

Soud poslal do vazby dva cizince z východní Evropy, kteří měli před hudebním klubem v Brně brutálně napadnout mladého muže. Ten utrpěl natolik vážná zranění, že jim v nemocnici podlehl. Na případ jako první upozornily Krimi zprávy. Oběma pachatelům teď hrozí dlouhé roky ve vězení.

Případ se odehrál v sobotu nad ránem u hudebního klubu v Biskupské ulici. Tři opilí muži se tam měli hádat. Všichni podle svědků mluvili ukrajinsky. „Se jako dohadovali venku, ten jeden měl roztrhlou košili, pak se prostě začali rvát,“ popsala jedna ze svědkyň incidentu.

Jeden z cizinců následně od svých krajanů schytal několik ran pěstí, útočníci do něj měli i kopat. Útok to byl tak brutální, že muž ztratil vědomí a přivolaní policisté a záchranáři ho museli přímo na ulici resuscitovat.

„Nám se podařilo obnovit jeho životní funkce a poté jsme jej zaléčeného na řízené ventilaci v kritickém stavu předávali k další péči na urgentní příjem Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně,“ popsala mluvčí jihomoravské záchranky Michaela Bothová.

Oběma útočníkům hrozí až 16 let vězení

Zatímco jeden z útočníků, 22letý muž, se vrátil do klubu, druhý, 36letý cizinec, z místa utekl. Policisté nakonec oba dopadli. „Podařilo se ho nalézt podle popisu podezřelého, který se doznal k tomu, že měl před klubem konflikt. Druhého z podezřelých nalezla hlídka přímo uvnitř klubu,“ informoval mluvčí jihomoravských policistů Pavel Šváb.

Následně policisté zjistili, že oba cizinci měli falešné doklady a vydávali se za někoho úplně jiného. O pár hodin později navíc napadený a zbitý muž v nemocnici zemřel. Případ tak nabral úplně jiné rozměry.

„Během dnešního dopoledne proběhla soudní pitva, oba podezřelí muži skončili ve vazbě a co se týká samotného případu, tak s největší pravděpodobností bude překvalifikován na těžké ublížení na zdraví s následkem smrti,“ doplnila mluvčí jihomoravských policistů Andrea Cejnková.

Prokázat úmysl, tedy vraždu, by se totiž kriminalistům dokazovalo jen velice složitě. I tak ale za těžké ublížení na zdraví s následkem smrti hrozí pachatelům až 16 let za mřížemi.

Tagy: