Děsivá smrt při vesnické zábavě u Rovného. Ohořelé tělo Milana ráno našli sousedé v ohništi

Tragicky skončila nedělní vesnická veselice kousek od slovenské obce Rovné. Do dohořívající vatry podle místních spadl 64letý muž, který byl ráno následujícího dne nalezen mrtvý. Za nešťastnou událostí pravděpodobně stály problémy s alkoholem, kterými podle známých trpěl.

Zesnulý muž do obce Rovné pravidelně dojížděl na kole, bydlel totiž kousek odtamtud v Ratkovské Zdychavě. Ve vesnici dříve vykonával veřejně prospěšné práce a měl tam většinu přátel. Smutným paradoxem je podle místních fakt, že na vesnickou zábavu senior nikdy nepřišel. „Až nyní, byl jsem překvapený, že ho to sem táhlo,“ konstatoval pro televizi JOJ Ondřej.

Co přesně se v noci z neděle na pondělí stalo, zatím není jasné. „Nikdo neví, co se v noci u ohně odehrálo. Už tam nikdo nebyl. Milan byl slaboučký, často pil. Až ráno ho našli ohořelého, musela to být strašná smrt,“ řekl Milanův kamarád a soused Peter.

ČTĚTE TAKÉ: Životní vášeň se mu stala osudnou. Kajakářského exreprezentanta Lachkoviče našli mrtvého

Ohořelého těla si všiml Marek, kamarád seniora, s nímž se domluvil, že společně půjdou domů do stejné vesnice. Když se nad ránem vzbudil, čekal ho šok. „Podíval jsem se do ohniště a viděl jsem tam tělo. Rozplakal jsem se o utíkal rychle dolů,“ líčil televizi JOJ. Místní společně s Markem pospíchali k vatře, bohužel, dotyčnému již nebylo pomoci.

Policisté totožnost oběti nepotvrdili, budou nutné testy DNA, místní jsou však přesvědčeni, že se jedná o Milana. „Nebyl vůbec konfliktní. Je to kruté, takovou smrt si nezasloužil,“ dodal Ondřej s tím, že za neštěstí může alkohol. „Zřejmě spadl opilý do ohně a nikdo mu nemohl pomoci. Jinak si to neumím vysvětlit,“ doplnil.

S manželkou se muž rozvedl, ale měli spolu dceru, která žije v Německu. „Celou dobu se o něj nikdo nestaral ani ho nepřišel navštívit. Uvidíme, co se bude dít. Možná budeme muset zabezpečit pohřeb my jako obec. Takové věci se nestávají často. Nic se nedá dělat. Co život přinese, musíme brát. Člověk to byl dobrý,“ sdělila starostka obce Jaroslava Ďurová pro web Nový čas.

Incident je předmětem vyšetřování krajské policie Bánské Bystrice. „Vyšetřovatel v Rimavské Sobotě začal trestní stíhání pro trestný čin zabití. Nařízena byla i soudní pitva,“ potvrdila mluvčí Mária Faltániová.

Tagy: