Zemřel O. J. Simpson. Byl hlavním aktérem procesu století kvůli brutální vraždě exmanželky

Zemřel bývalý hráč amerického fotbalu O. J. Simpson. Ve věku 76 let prohrál boj s rakovinou. Zprávu o úmrtí hlavního aktéra procesu století kvůli brutální vraždě bývalé manželky potvrdila Simpsonova rodina na sociální síti X.

Filmový herec a někdejší hvězda amerického fotbalu Orenthal James Simpson zemřel podle oficiálního prohlášení jeho rodiny ve středu. Bývalý sportovec měl podlehnout rakovině. „Dne 10. dubna podlehl náš otec Orenthal James Simpson boji s rakovinou,“ napsala truchlící rodina ve čtvrtek na sociální síti X.

ČTĚTE TAKÉ: Český hokej zasáhla smutná zpráva. Zemřel legendární budějovický útočník Václav Mařík

V posledních momentech života mu byli jeho nejbližší na blízku. „Byl obklopen svými dětmi a vnoučaty,“ pokračuje prohlášení rodiny. Rodina na závěr poprosila o respektování soukromí.

Jeho kariéru, sportovní úspěchy a slávu zastínila kauza vraždy jeho exmanželky Nicole Brown Simpsonové a jejího přítele Rona Goldmana, připomíná americký web CNN. Obvinění z dvojnásobné vraždy byl však Simpson v jednom z nejostřeji sledovaných procesů amerických dějin v roce 1995 zproštěn.

Civilní soud ale Simpsona shledal odpovědným za smrt zmíněné dvojice a nařídil, aby rodinám obětí zaplatil 33,5 milionu dolarů (788 milionů korun). Později bývalá hvězda NFL řešila i další problémy, které vyvrcholily jeho odsouzením na 33 let za ozbrojenou loupež v Nevadě. Ve vězení si pobyl devět let a v roce 2017 byl podmínečně propuštěn na svobodu.

V únoru oznámila floridská stanice WPLG Local 10, že byla O. J. Simpsonovi diagnostikována rakovina. Bývalá hvězda NFL měla podstupovat léčbu v Las Vegas. Později se objevila zpráva, že byl Simpson v hospicu. To však popřel ve videu zveřejněném na sociální platformě X.

O dva dny později v dalším videu na X Simpson poděkoval svým příznivcům a vzkázal jim, že je na tom po zdravotní stránce dobře. „Samozřejmě řeším nějaké problémy, ale myslím, že už to mám za sebou,“ řekl ve videu z 11. února.

Simpson pocházel z chudých poměrů. Proslavil se díky americkému fotbalu, v němž exceloval od střední školy. V nejvyšší americké soutěži odehrál 11 sezón poté, co se stal jedničkou draftu, a v roce 1985 vstoupil do fotbalové síně slávy. Svého času patřil mezi vůbec nejlepší hráče NFL.

Úspěchy sklízel také ve filmovém světě. Zazářil například ve snímcích Bláznivá střela po boku herce Leslieho Nielsena. Účinkoval ve třech desítkách filmů a uvažovalo se o něm do hlavní role prvního dílu Terminátora.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Okouzlil svět na zahájení olympiády v Naganu. Zemřel legendární japonský zápasník sumó

Tagy: