Smutná zpráva pro filmový svět. Zemřela hvězda muzikálu Pomáda

Ve věku 72 let zemřela ve čtvrtek 2. května hvězda z muzikálu Pomáda herečka Susan Bucknerová. Podle webu Deadline to nyní oznámila její rodina. Ve známém muzikálu ztvárnila roli roztleskávačky Patty.

Susan Bucknerová, kterou diváci znají především jako roztleskávačku Patty Simcoxovou z Pomády, zemřela ve čtvrtek 2. května obklopena svými blízkými v Miami. Její úmrtí podle webu Deadline oznámila rodina.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Zemřela hvězda seriálu Hra o trůny. Herec Gelder podlehl zákeřné nemoci

V nezapomenutelném muzikálu se představila po boku Olivie Newton-Johnové. Ve filmu z roku 1978 si zahráli také John Travolta a Stockard Channingová.

Bucknerová se narodila 28. ledna 1952 v Seattlu ve státě Washington a v roce 1971 byla korunována Miss Washington, následující rok reprezentovala stát v soutěži Miss America. Brzy poté se stala jednou z tanečnic Golddiggers v The Dean Martin Show, což ji přivedlo k členství v dívčí skupině Fantasy a hudebním duu Buckner a Pratt.

V roce 1977 získala svou roli energické Patty Simcoxové v Pomádě. Muzikál se stal nejvýdělečnějším filmem roku 1978 s tržbami 132,4 milionu dolarů. Soundtrack k filmu se dostal do Top 5, získal nominaci na cenu Grammy za album roku a jen v USA se ho prodalo více než 8 milionů kusů.

V roce 1981 si zahrála také v hororu Wese Cravena Smrtící požehnání po boku Sharon Stoneové a v roce 1989 ve filmu Policejní akademie 6: Město v obležení. Později ze showbyznysu odešla, aby založila rodinu. P Susan zůstaly dvě děti, syn Adama Josephs a dcera Samantha Mansfieldová. Zůstávají po ní také čtyři vnoučata, její sestra Linda a partner Al, informuje web The Sun.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Slavný herec, skvělý sportovec a kriminálník. Připomeňte si neuvěřitelný příběh O. J. Simpsona

Tagy: