Zemřela hvězda seriálu Hra o trůny. Herec Gelder podlehl zákeřné nemoci

Ve věku 74 let zemřel britský herec Ian Gelder. Hvězda seriálu Hra o trůny podlehla rakovině. Podle webu Daily Mail o tom na sociálních sítích informoval jeho manžel, herec Ben Daniels.

„S obrovským smutkem a těžkým srdcem rozbitým na milion kousků sdílím tento příspěvek, abych oznámil odchod mého milovaného manžela a životního partnera Iana Geldera. Ianovi byla v prosinci diagnostikována rakovina žlučových cest a včera ve 13:07 hodin zemřel,“ napsal v úterý na svém Instagramu herec Ben Daniels. Informoval o tom britský web Daily Mail.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Zemřel legendární herec Bernard Hill. Ztvárnil Théodena z Pána prstenů i kapitána Titanicu

„Přestal jsem pracovat, abych se o něj mohl starat, ale ani jeden z nás netušil, že to bude tak rychlé. Byl mi absolutní oporou a byli jsme partneři více než 30 let. Pokud jsme nebyli spolu, mluvili jsme spolu každý den. Byl to ten nejlaskavější, nejštědřejší a nejmilovanější člověk. Byl to úžasný, báječný herec a každý, kdo s ním pracoval, byl dojat,“ dodal Daniels.

Dodal, že neví, co si bez něj po svém boku počne. „Byl pozoruhodný a bude nám moc chybět,“ uvedl Daniels. V příspěvku také sdílel fotografii, která prý byla pořízena o Vánocích, když se vrátil z nemocnice.

Dvojice spolu byla od roku 1993, poté co se seznámila při společné práci na inscenaci hry Joea Ortona Entertaining Mr Sloane. Gelder byl známý díky roli Kevana Lannistera v seriálu Hra o trůny. Po tříleté pauze si Gelder svou roli zopakoval v 5. a 6. sérii. Fanoušci si ho pamatují také díky roli pana Dekkera v seriálu Torchwood: Děti Země. V roce 2019 hostoval jako knihovník Charles v seriálu BBC His Dark Materials a v roce 2020 si zahrál roli Zellina v seriálu Doctor Who, informuje web The Sun.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Češi patří mezi kaskadérskou špičku. Na prestižní cenu letos poprvé aspiruje i naše dablérka

Tagy: