Svět módy oblékl černou. Nový kreativní ředitel Moschino pár dní po nástupu do funkce zemřel

Svět módy zasáhla smutná zpráva. Ve věku 46 let zemřel světově známý návrhář Davide Renne, nový kreativní ředitel značky Moschino. Jeho skon potvrdila mateřská společnost Aeffe S.P.A, přičemž ve zprávě označila za příčinu smrti nenadálou nemoc. Jmenování Renneho na význačnou pozici přitom bylo oznámeno teprve 16. října letošního roku. O úmrtí návrháře informoval web CNN.

Italská ikona ve světě luxusních oděvů začala působit z křesla kreativního ředitele teprve 1. listopadu. O pouhých devět dnů později však přišel Renneho nenadálý skon, píše web CNN.

K TÉMATU: Svět módy v slzách. Tvůrce kampaní pro Lagerfelda či Burberryho zabil agresivní nádor

„Neexistují slova, která by mohla popsat bolest, kterou zažíváme v této složité době,“ stojí v prohlášení koncernu, jež bylo vydáno jménem předsedy Aeffe S.P.A Massimem Ferrettim. „Davide se k našemu týmu připojil teprve před několika dny. Nenadálá nemoc nám ho bohužel vzala příliš brzy. Stále nemůžeme uvěřit tomu, co se stalo,“ shrnulo představenstvo.

První kolekce společnosti Moschino pod uměleckým dozorem Renneho se měla uskutečnit v únoru 2024 u příležitosti módního veletrhu v Milánu. Návrhář předtím šéfoval sekci dámského oblečení značky Gucci. Ve funkci kreativního ředitele nahradil Jeremyho Scotta.

„Vše, čeho může dosáhnout s nepředstavitelným dosahem móda, a to zvlášť ta italská v rámci módního domu Moschino, by mělo být realizováno se smyslem pro hru a potěšení,“ uvedl talentovaný návrhář v souvislosti se svým jmenováním. Ferretimu tehdy poděkoval, že mu „propůjčil klíče od své herny“. Podle svých slov se na pozici kreativního šéfa upřímně těšil.

Podle předsedy mateřské společnosti se Renne stal ihned součástí týmu a respektovaným členem známého módního domu. „Nyní jsme zavázáni realizovat vše, co jeho představivost a kreativita pouze navrhly. Naše nejhlubší soustrast míří k jeho rodině i přátelům,“ dodal.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Jak probíhalo poslední rozloučení s hercem Matthewem Perrym?

Tagy: