Krávy zamrzly v ledu, smrtelnou past přežila jediná. Prosila mě o pomoc, svěřil se hasič

Kráva, která umrzla v zaplavené oblasti v Brandenburgu an der Havel.

V Německu vytáhli ze zamrzlé vody mrtvé krávy

Silné mrazy připravily hasičům v Braniborsku smutnou práci. Ze zamrzlé vody po povodních dostávali několik mrtvých krav. Prozkoumali i okolí a naštěstí se jim jednu ještě podařilo zachránit.

Stalo se to, na co němečtí meteorologové upozorňovali několik dní předem. Zatopené oblasti se s příchodem mrazů proměnily v jedno obrovské zamrzlé jezero. Z ledového sevření se nedokázalo vymanit několik krav. Hasiče tak čekal velmi smutný zásah. Pro nebohá zvířata už nemohli nic udělat.

ČTĚTE TAKÉ: Psi umrzali u bud, mráz minus 42,2 zastavil všecka auta. Český rekord z roku 1929 stále platí

„Bylo to velmi neobvyklé. V té oblasti bylo čtyřicet, padesát centimetrů vody, která zamrzla. To je i pro nás velmi těžké zasahovat v takových podmínkách,“ uvedl pro německý deník Bild velitel zásahu Eric Fromm.

Hasiči ihned nasadili dron s kamerou a začali celou oblast prohledávat, zda nenajdou ještě nějaká přeživší zvířata. Jedno našli. „Podíval jsem se té krávě do očí a věděl jsem, že žádá o pomoc. Bylo to děsivé,“ dodal Fromm.

Dostat zvíře z ledu byla velká výzva, ale povedlo se. Hasiči předali krávu veterinářům a ti ji nakonec zachránili. Video ihned vyvolalo lavinu komentářů. „Farmář musel vědět o mrazech dopředu, za takového počasí patří zvířata do stáje,“ napsala naštvaná přispěvatelka. „Jak může být někdo tak nezodpovědný?“ ptal se další.

Farmář teď čelí trestnímu řízení. Bude pravděpodobně obviněn z týrání zvířat a z toho, že jim nezajistil vhodné podmínky.

MOHLO VÁS ZAJÍMAT: Děsivý nález v Uničově. V remízku ležela těla dvou zabitých psů, případ řeší policie

Tagy: