Sněhová bouře uvěznila na celý víkend zákazníky v hospodě. Ti si svůj pobyt užívali

Hospodu zasypal sníh

Uvězněni v hospodě

Sněhová bouře zasypala v pátek večer desítky lidí v odlehlé britské hospodě. Zákazníci, zaměstnanci i členové tribute kapely Noasis strávili v podniku několik dní. Domů se většina z nich vrátila až v pondělí.

Podle webu The New York Time se v pátek v anglickém hrabství Yorkshire zaplnila místní hospoda fanoušky dnes už rozpadlého hudebního uskupení Oasis. Návštěvníci si chtěli poslechnout kapelu Noasis, která na počest skupiny založené bratry Gallaghery hraje jejich známé tituly. Uvnitř hospody Tan Hill Inn se čepovalo studené pivo, hřál oheň a hudebníci byli nabití energií.

Venku ale foukal vítr a sněžilo. „Zákazníci věděli, že předpověď je hrozivá, ale ne natolik, aby hromady sněhu vysoké až tři metry zablokovaly východy z hospody,“ řekla generální manažerka hostince Nicola Townsendová v ranním vysílání britské televize ITV.

„Poté, co tribute kapela Noasis dohrála svůj set, místní úřady prohlásily, že není bezpečné jet domů,“ uvedla v neděli Townsendová. A tak návštěvníci, členové kapely a sedm zaměstnanců hostince zůstali přes noc. A protože se ani následujících den situace nezlepšila, lide museli v hospodě přečkat až do pondělí.

Rodiče domů odvezly terénní vozy

„Přestože silnice nebyly bezpečné pro jízdu, skupina terénních řidičů odvezla několik návštěvníků domů k jejich malým dětem,“ řekla Townsendová. Místní skupina horské služby také pomohla evakuovat muže, který potřeboval lékařské ošetření kvůli přetrvávající nevolnosti.

Skupina 61 cizinců se v pondělí ráno zmenšila asi na 50. O několik hodin později projel oblastí sněžný pluh, který umožnil většině uvízlých lidí, aby se vydali na cestu domů.

Členové kapely museli kvůli sněhové bouři zrušit sobotní vystoupení. Když v pondělí konečně odjeli, s radostí to oznámili svým fanouškům v příspěvku na sociální síti. „Noasis opustili budovu! Děkujeme všem za vzkazy podpory. Děkujeme manažerce Nicole a jejímu skvělému personálu za péči o nás všechny a horské službě Kendal za veškerou pomoc,“ napsali.

Hosté i zaměstnanci si ‚uvěznění‘ užili

Townsendová, která písemně zaznamenávala nevšední zážitek hostů i zaměstnanců hospody na Facebooku, uvedla, že se hosté v pondělí emotivně loučili. „Dobře jsme se bavili, potkali nové přátele a poznali nové lidi. A poslouchali jsme hodně Oasis,“ dodala manažerka.

Aby si krátili čas, hráli hospodské kvízy, sledovali filmy a zpívali karaoke. „Ti, kteří byli v hospodě, si užili pár piv, ale nikdo se neopíjel,“ dodala Townsendová.

Někteří z těch, kteří uvízli, již měli pokoje v hostinci, jiní parkovali své obytné vozy venku. Zbytek lidí se namačkal v salonku, kde spali na pohovkách nebo na podlaze. Zaměstnanci jim poskytli matrace, přikrývky a polštáře a udržovali oheň v krbech.

Tagy: