Groteska na sněmu hnutí ANO. Juchelka rozproudil vášnivou debatu o svých kilech navíc

Poslanec hnutí ANO Aleš Juchelka

Babiš zůstává šéfem hnutí ANO

Debata na sobotním sněmu hnutí ANO se dopoledne zvrhla v komickou diskusi o váze poslance Aleše Juchelky. O problémech se svými kilogramy referovali také další představitelé hnutí, kterým předseda Andrej Babiš následně dal návod, jak zhubnout.

Juchelka ve svém projevu přepočítával sněmovní většinu na kilogramy. „Proti nám jim stačí 7,8 tuny poslanců. Vycházím z průměrné váhy Evropana, což je 72,2 kila, jak zjistila jedna z mnoha vysoce užitečných studií Evropské komise. A bojovat proti takové přesile je nesmírně náročné. I když máte na své straně 120 kilo Juchelky,“ řekl stínový ministr práce s nadsázkou.

ČTĚTE TAKÉ: Zvažoval jsem, že v politice skončím, řekl Babiš. Sliby vlády ale nahradily prachy, koryta a moc

Vyvolal tím vášnivou debatu mezi dalšími vystupujícími. Například někdejší předseda Sněmovny Radek Vondráček začal svůj projev tím, že on sám svou váhu veřejně nepřizná, ale je „nadprůměrný Evropan“ a od března s tím začne něco dělat.

Zhubnout se podle svých slov snažil také bývalý ministr životního prostředí Richard Brabec. „Chtěl jsem držet šestnáctihodinový půst, ale nedokázal jsem tolik hodin spát. Vždy jsem se po sedmi hodinách probudil a měl jsem hlad,“ přiznal se místopředseda hnutí.

Následně přispěchal se svou radou také obhajující předseda Andrej Babiš, který dlouhodobě informuje o svém boji s nadbytečnými kily. „Celé je to o jídle,“ poradil kolegům někdejší premiér.

Dopolední část sobotního sněmu se celá nesla ve veselém duchu, za což mohl svým glosováním především moderující Brabec a také absence kritických vystoupení vůči vedení a směřování hnutí.

Tagy: