Metro prorazilo zábranu na konci trati. Před pádem ho zachránila socha velrybího ocasu

Vlak prorazil zábranu v noci na pondělí.

Socha velrybího ocasu zachránila metro před pádem

Vlak metra v nizozemském městě Spijkenisse poblíž Rotterdamu prorazil v noci bariéru, která byla na konci trati. Vlakovou soupravu zastavila až socha velrybího ocasu. Díky ní se vlak nezřítil do vody nebo na chodník, informoval web Dutch News.

Vlak zůstal díky velrybímu ocasu zavěšen deset metrů nad pěšinou a pravděpodobně tam nějakou dobu zůstane. „Snažíme se zjistit, jak můžeme vlak opatrně a kontrolovaně sundat,“ uvedl mluvčí bezpečnostní rady.

Nehoda se stala ve stanici metra De Akkers, která je konečnou stanicí pro dvě trasy metra – C z Capelle aan den IJssel a D z Rotterdamu. Řidič byl schopný sám vlak opustit, pro jistotu byl ale převezen do nemocnice na kontrolu.

Policie tvrdí, že ve vlaku v té době nikdo jiný než řidič nebyl. K nehodě došlo těsně před půlnocí. Probudila lidi žijící v nedalekých domech. „Byl to hluk, který trval dvě nebo tři vteřiny," řekl jeden z místních. „Uvědomil jsem si, že na ocase něco je,“ dodal.

Provoz metra mezi stanicemi Hoogvliet a Spijkenisse byl zastaven. Socha Velrybí ocasy je vyrobena z polyesteru a je dílem Maarten Struijs. Ocasy byly do vody nad koncem metra umístěny v roce 2002.

Tagy: