TikTok zakázal výzvu s přepravkami na mléko. Pády končily ošklivými zraněními

Hitem sociálních sítí letošního léta se stala výzva zvaná „milk crate challenge“. Ten, kdo ji přijal, poskládal plastové přepravky na mléko do tvaru pyramidy a následně se je pokusil vyjít a sejít jako po schodech. Bedny se přitom však obvykle rozjedou. Ten, kdo to zkouší, obvykle spadne a může se ošklivě zranit. Výzvu nejvíce propagovali uživatelé sociální sítě TikTok, která ji proto nyní zakázala.

Sociální síť udělala za výzvou tlustou čáru jednoduchým způsobem. Označení „milk crate challenge“ vyškrtla z vyhledávání a veškerý obsah pod tímto štítkem vymazala. „TikTok zakazuje obsah, který propaguje nebo oslavuje nebezpečné činy. Abychom od takového obsahu odradili, odstraňujeme videa a přesměrováváme vyhledávání na zásady naší komunity,“ informoval mluvčí sítě.

Dodal, že uživatelům doporučuje, aby se chovali obezřetně jak v on-line prostředí, tak mimo internet, píše web CNN. Celá výzva, která byla oblíbená především v USA, začala podobně jako mnohé jiné. Dotyčný plastové přepravky naskládal do pyramidového tvaru a pokusil se po nich vystoupat a sestoupat. Obvykle to však dopadlo špatně a ten, kdo to zkusil, spadl.

Lidé se při těchto pokusech mnohdy zranili a přidělávali tak práci zdravotníkům, kteří jsou v posledních měsících zahlceni kvůli covidové pandemii.

Tagy: