Šok pro světoznámé cestovatele z Česka. Zemřel člen party Trabantem napříč kontinenty

Světoznámou partu česko-polsko-slovenských cestovatelů, která vystupuje pod názvem Trabantem napříč kontinenty, zasáhla smutná zpráva. V pouhých 38 letech zemřel jeden z jejích členů – Radoslaw Jona. Cestovatelé o tom v neděli informovali na sociálních sítích.

Skupinu cestovatelů, která projíždí kontinenty ve žlutých trabantech, zasáhla smutná zpráva. V neděli na svých sociálních sítích oznámili, že zemřel jejich člen Radoslaw Jona.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Po erupci Etny oblohu zahalil hustý dým. Ruší se lety, včetně spoje do Česka

„Radek byl takový mladší brácha. Umí vás strašně štvát, leze vám na nervy, když si připadáte, že vám ho pověsili rodiče na krk, abyste se o něj starali, a vy jen čekáte, co zase provede, ale pořád je to mladší brácha. Radek byl jediný skutečný pankáč žlutého cirkusu, skutečný, protože on tak žil pořád. Někdy to bylo na hraně, někdy na hraně zákona, někdy to bylo nesnesitelné, ale bylo to ryzí,“ píše se na profilu cestovatelů Trabantem napříč kontinenty: „Pokud bychom hledali člověka, který by mohl být Šíleným Maxem, byl by to Radek. Chytrý, odolný, vynalézavý, někdy až moc vyčůraný, ne vždy spolehlivý, často vlastně naprosto nespolehlivý, ale pokud by opravdu o něco šlo, chtěli jste ho mít vedle sebe. A občas zabít. Ale když je teď opravdu mrtvý, je to to poslední, co by vás napadlo.“

Měl přijet Radek, ale nepřijede, už nikdy. Některé zprávy působí tak neuvěřitelně, že vám připadají, jako špatný vtip....

Posted by Trabantem napříč kontinenty on Sunday, August 11, 2024

Proč zemřel, není zatím jasné. „Ne vždy zvládal boj se svými démony, ale bylo mu teprve 38 let. Čekáme na zprávy z Polska a vzpomínáme na něj,“ uvedli cestovatelé. Zároveň připomněli jeho oblíbená slova: „Daj ochutnať“, což prý byla jeho oblíbená hláška, když chtěl „cokoli zadarmo sežrat“. Tu skupina používá často a ráda. „Od teď bude znít jinak,“ dodali cestovatelé.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Dovolená na Ukrajině? Zakarpatí je bezpečné, přejezd hranic připomene návrat do roku 1985

Tagy:
Polsko cestovatel Trabant úmrtí Česko Trabantem napříč kontinenty Radoslaw Jona