Solidarita se Sannou. Stovky žen podpořily finskou premiérku, test na drogy byl negativní

Finská premiérka Sanna Marinová na videu z party

Finské premiérky se zastávají další ženy

Tančíme a radujeme se ze života. Ženy po celém světě podporují finskou premiérku a roztančenými záběry zaplavují sociální sítě. Přitom právě kvůli podobnému videu ze soukromé party čelí premiérka velké kritice, měla by prý více pracovat a méně si užívat.

Solidarita se Sannou. To je motto, které si zvolily ženy po celém světě, aby na sociálních sítích vyjádřily podporu finské premiérce. Dělají přesně to, co nejmladší premiérka na světě – křepčí, trsají, zpívají na celé kolo, prostě si užívají.

Na finskou premiérku se totiž od minulého týdne sype kritika, že se více věnuje večírkům než úřadu. Podezřívají ji i z toho, že bere drogy. A to kvůli záběrům, které obletěly sociální sítě.

„Jsou to soukromá videa, je mi líto, že se dostala na veřejnost. Strávila jsem noc s přáteli, bavila jsem se, tančila jsem a zpívala,“ hájila se finská premiérka Sanna Marinová s tím, že žádné drogy nepožila a „posilnila“ se jen alkoholem.

Část finské veřejnosti jí bujarou party s přáteli schvaluje, část ji kritizuje. Sama premiérka si pak, pod tlakem událostí, nechala udělat test na drogy. Pondělní výsledek byl negativní.

Mnozí se přitom pozastavují nad tím, že mladá a krásná premiérka mnohé irituje, přitom například křepčící Boris Johnson kromě posměchu žádnou kritiku za podobné video nesklidil. Ostatně tančí a zpívají i naši politici. Zatím jim ale nikdo nevyčítal, že by právě kvůli podobné zábavě zanedbávali svůj úřad.

Tagy: