Matka Červové zemřela po konfliktu s cyklistou. Na každou s*ini se vaří voda, řekla modelka

Finalistka Česká Miss Essens Vanessa Červová

Soud po napadení ženy cyklistou

Soud se v pondělí vrátil k projednávání ostře sledovaného případu konfliktu mezi pražským cyklistou a matkou bývalé finalistky soutěže krásy Vanessy Červové. Podle modelky měl muž obě ženy verbálně i fyzicky napadnout, když spolu jely v autě. Její matka trpěla vzácným srdečním onemocněním, a proto svým zraněním o několik dní později podlehla. Cyklista se vinen necítí a podle svých slov se jen bránil. „Ten člověk za mě nemá žádnou hodnotu, přijde mi to nelidské. Nad každou sviní se vaří voda,“ řekla Červová pro CNN Prima NEWS.

Obžaloba muže viní z těžkého ublížení na zdraví a výtržnictví. Navrhuje mu nejnižší možný trest – tříletou podmínku. Červová to ale považuje za nedostatečné. „Nemám k tomu víc co říct. Za mě to udělal a máma kvůli tomu jasně umřela. Všechno je to popsané ve znaleckých posudcích,“ sdělila Červová pro CNN Prima NEWS.

ČTĚTE TAKÉ: Karel Heřmánek měl dvě dcery a tři syny. Co jeho děti dělají a kdo se mu nejvíce podobá?

Soudní znalec v pondělí u soudu sdělil, že na smrti ženy se podílelo hned několik aspektů, například i stres, který při vyhrocené hádce prožila. Pokud by ale netrpěla vzácným syndromem, zraněním by jednoznačně nepodlehla.

V květnu modelka zveřejnila lékařskou zprávu, ve které stojí, že její matka utrpěla zranění v podobě trhliny tenkého střeva, krevní výrony v oblasti střev a zranění v oblasti močovodu a vaječníků. Příčinou smrti podle lékařů pak bylo akutní srdeční selhání.

Cyklista vinu odmítá, na kameru se ale vyjadřovat nechtěl. Mimo ni si ale postěžoval na pozůstalé, kteří na něj údajně slovně útočí. „Myslím, že lidé by měli pykat za to, co udělali. On podle mě udělal nechutnou věc a měl by si za mřížemi popřemýšlet,“ uvedla Červová.

Celý incident, který skončil tragicky, se odehrál 29. srpna 2022 v Praze. Červová se spolu se svou matkou dostala do verbálního konfliktu s rodinou, která se v centru Prahy pohybovala na kolech. Později měl otec rodiny v koloně dojet jejich auto a obě je napadnout. O pár dní později starší ze žen zemřela. O tom, co skutečně stojí za její smrtí, bude muset rozhodnout soud.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Záhada smrti Karla Heřmánka. Herec měl těsně před operací, osvobození od bolesti bylo na dosah

Tagy: