Brutální vraždu novorozence začal řešit soud v Olomouci. Matka měla dítě bít a topit

Soud začal řešit vraždu novorozeněte.

Soud začal řešit vraždu novorozeněte

Brutální vraždu novorozence, ke které došlo loni na podzim na Šumpersku, začal ve čtvrtek řešit Krajský soud v Olomouci. Dítě měla podle obžaloby zabít jeho vlastní matka. Ta ale vinu odmítá.

Tragédie se odehrála loni v říjnu v jednom z penzionů v Klepáčově na Šumpersku. Ten v té době obývali ukrajinští uprchlíci. Mladá matka měla podle žalobce svého pětitýdenního syna fyzicky napadnout, protože dítě neustále plakalo. Kojence měla nejprve udeřit do hlavy, pak ho opakovaně škrtit a topit ho.

„Obžaloba tvrdí, že se dopustila zvlášť závažného zločinu vraždy, a to na osobě mladší patnácti let a zvlášť závažným způsobem,“ uvedl soudce Eduard Ondrášek.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: V popelnici na Liberecku našli mrtvou fenu. Nevěděl jsem, kam s jejím tělem, hájí se majitel

„Ve věci byla neprodleně nařízena soudní pitva, která následně odhalila velmi závažná zranění, jež miminko utrpělo. Jednalo se o zlomeninu lebeční kosti, otok mozku a dále poměrně razantní násilí směřované proti krku miminka,“ popsal loni v říjnu kriminalista Jan Lisický.

Žena připouští, že krátce před smrtí dítěte popíjela alkohol. Odmítá ale, že by ho bila. Ve črtvrtek při výslechu usedavě plakala, popisovala své psychické rozpoložení v době činu, kdy prý často přemýšlela o smrti a žádala také výslech na detektoru lži.

Svému dítěti by prý nikdy jako trojnásobná matka vědomě neublížila. Sama už má většího chlapce a dívku. V její prospěch svědčili i sousedé z penzionu. „Znala jsem jí málo, ale byla dobrá. Děti ji měly rády, pomáhaly a ona je měla taky ráda,“ uvedla jedna ze sousedek.

„Nevím, co se tam stalo. Ale jak ji já znám, k dětem se chovala opravdu hezky. Nikdy by mě nenapadlo, že by tohle udělala,“ sdělila další sousedka. Oproti tomu provozní penzionu, který odmítl rozhovor na kameru, označil obžalovanou jako matku, která se o své děti příliš nestarala a holdovala alkoholu. Hlavní líčení bude pokračovat v pátek.

Tagy:
vražda krimi soud penzion Krajský soud v Ostravě okres Šumperk Klepáčov