Spadané stromy i zatopené silnice. Na Olomoucku řádily bouřky, zasahovaly desítky hasičů

Spadané stromy, zatopené zahrady i silnice. Olomoučtí hasiči v pátek vyjížděli k více než 25 zásahům, a to kvůli silné bouřce, která region zasáhla v pátek odpoledne. Informovali o tom na sociálních sítích.

Bouřka doprovázená vydatným deštěm nejvíce zasáhla oblast Olomoucko-Litovelsko. Méně poškozeno bylo Prostějovsko a Jesenicko. Někde hasiči nasadili i plovoucí čerpadla. „Na většině území voda po chvíli přirozeně opadla,“ uvedli na síti X.

ČTĚTE TAKÉ: V rybníku na kraji Prostějova se utopil muž. Jeho smrt nyní vyšetřuje policie

Preventivně začali i s přípravou pytlů s pískem. „Ty budou v případě dalších potřeb distribuovány do postižených míst k budování protipovodňových zátaras,“ informovali hasiči na sociálních sítích.

Vlivem silného větru v bouřce hojně padaly i stromy. Do terénu vyrazily desítky profesionálních i dobrovolných hasičů, stojí v příspěvku.

Meteorologové na pátek vydali varování, že východ Čech, Moravu a Slezsko mohou odpoledne zasáhnout ojediněle silné bouřky s přívalovým deštěm a silnějšími nárazy větru.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Nový druh komára se rozšířil na Olomoucku. V čem se daleko agresivnější hmyz liší?

Tagy:
strom počasí bouřka silnice katastrofa Olomoucký kraj déšť bouřky Česko Prostějov přírodní katastrofa okres Prostějov okres Jeseník katastrofy, nehody a mimořádné události meteorologická katastrofa