Speciální tým na Ústecku odhalil významný gang dealerů. Roky vyráběli heroin a pervitin

Policisté na Ústecku odhalili drogový gang.

Ústečtí kriminalisté rozprášili gang dealerů drog

Ústečtí kriminalisté ze speciálního TOXI týmu rozprášili gang dealerů drog. Nebezpečný pervitin a heroin vyráběli u sebe doma a následně ho prodávali v ulicích. Při prohlídce se u jednoho z nich našel kromě drog i ruční granát.

Bez klepání, bez pozvání. Z takové návštěvy několik mužů a žen středního věku rozhodně radost nemělo. Policisté vylomili dveře a vtrhli do jejich bytů. „Policisté zásahové jednotky a speciální pořádkové jednotky provedli pět razií, domovních prohlídek na Ústecku v lokalitě Trmic, Krásného Března, Severní Terasy a na Teplicku v lokalitě Krupky, při kterých zadrželi pět osob,“ uvedla mluvčí policie Veronika Hyšplerová.

Detektivové zajistili přes 50 gramů heroinu a dalších chemických látek, které poslali na expertizu. Kromě váhy na drogy a většího množství peněz na ně čekal i menší zbrojní arsenál. „Při domovní prohlídce byla u jedné osoby nalezena v tašce vedle postele střelná zbraň a ruční granát, pod polštářem měla plynovou zbraň,“ pokračovala mluvčí.

„Drtivá většina uživatelů drog se neozbrojuje, nemá k tomu důvod. Důvod mají ti, kteří drogy vyrábějí a ve velkém distribuují. Z prodeje drog jim plynou skutečně velké finanční prostředky. Některé drogové skupiny spolu i válčí o teritoria,“ vysvětlil ředitel nízkoprahového centra Most k naději Lubomír Šlapka.

Všech pět zadržených si podle detektivů svůj byznys budovalo několik let a v drogovém podsvětí v Ústeckém kraji si vybudovali významné postavení. Tři z nich už policie obvinila. „A to z trestného činu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy. Na dvě z těchto obviněných osob byla uvalena vazba,“ dodala Hyšplerová. V případě prokázání viny hrozí obviněným až desetiletý pobyt ve vězení.

Tagy: