Z koncertů Rammstein je politika. Němečtí Zelení se postarali, aby kapela měla utrum

Z koncertů německé hudební skupiny Rammstein se stává politika, píše web deníku Bild. První čtyři vystoupení z evropského turné se mají odehrát v Mnichově ve dnech 7., 8., 10. a 11. června a politici ze strany Zelených se postarali o přísná omezení.

Ve hře byla i snaha koncerty zakázat, což ale právně není možné, uvádí Bild. Mnichovští Zelení, koaliční partner SPD, nakonec prosadili, aby se vystoupení na zdejším olympijském stadionu konalo bez možnosti vytvořit speciální zónu, takzvanou nultou řadu, vymezenou pro diváky těsně pod podiem, upřesňuje německý deník. Nebudou se konat také žádné večírky po koncertě.

ČTĚTE TAKÉ: Chtěl hodně mladé holky a sex byl plný agrese. Kauza lídra skupiny Rammstein nabírá na síle

„Pořadatel a kapela se dohodli, že se neuskuteční afterparty a nezřídí se žádné speciální zóny,“ uvedl Tobias Kohler, mluvčí mnichovského olympijského parku.

Kromě toho vyzvali Zelení ke zřízení bezpečných zón pro ženy. Současně chtějí, aby na koncertech fungovaly „osvětové týmy“, tedy kontaktní osoby, které mohou jako první poskytnout pomoc v případě sexuálního násilí, napadení či diskriminace.

„Když jsem slyšel o obviněních kapely, byl jsem v šoku. Něco takového se v Mnichově za žádných okolností stát nesmí. Je třeba udělat vše, aby se nic takového nestalo,“ řekl Bildu David Süss, poslanec Zelených. Na show chtěl podle svých slov jít, ale vzhledem k situaci nepůjde.

Kapela Rammstein a její frontman Till Lindemann už několik dní čelí vážným obviněním. Jde o údajné sexuální zneužívání, nelegální drogy a sexuální útoky na fanynky.

Kauzu odstartovala fanynka vystupující na sociálních sítích pod jménem Shelby Lynn (24). Tvrdí, že před dvěma týdny v zákulisí na koncertě ve Vilniusu byla omámená takzvanými K.O. kapkami. S dalšími svědectvími o zdrogování a sexuálních útocích přišly postupně další ženy. Kapela všechna obvinění odmítá.

MOHL VÁM UNIKNOUT:

Tagy: