Další příběhy hrdinství na Ukrajině: Lidé se postavili tankům, bránili své město

Ruský tank při invazi na Ukrajinu

Válka na Ukrajině 1.3.2022

Společně vyrazili bránit své domovy. Stovky statečných Ukrajinců kráčely proti ruské koloně tanků. Podle informací The Sun mrazivé záběry pravděpodobně pocházejí z ukrajinské obce Korjukovka v Černihivské oblasti, která se nachází nedaleko hranic s Ruskem. Video, kde jdou lidé v tichosti vstříc nepřátelské koloně, se šíří po sociálních sítích.

Jednomyslný vzdor provázel stovky Ukrajinců, kteří v tichosti kráčeli proti ruské koloně, jenž mířila do jejich obce. Svým odhodláním lidé dokázali postup nepřátelských tanků zastavit. Na snímku, který se nyní šíří na sociálních sítích, jdou muži i ženy pomalu a v tichosti po silnici.

Na videu je také vidět jeden z tanků a ruští vojáci, kteří zmateně vystrkují hlavy ze strojů. Na sociálních sítích koluje také druhé video, na kterém místní u tanku emotivně zpívají ukrajinskou hymnu a odmítají se hnout. Podle informací webu The Sun bylo odhodlání Ukrajinců tak silné, že přinutilo celou kolonu k odjezdu.

Ukrajinské úřady již dříve informovaly, že zajaly stovky ruských vojáků. „Rusové si u nás neužívají dobré časy. Sdílíme videa, na kterých je vidět, jak přicházejí na Ukrajinu. Chtějí nás zničit, my to ale nedovolíme. V sázce je vše,“ burcoval poslanec Sviatoslav Yurash.

„Nejsem voják, nemám moc zkušeností se zbraní, ale když bojujete o život, tak se rychle učíte. Skutečnost je taková, že Ukrajina nemá na výběr. Narodil jsem se na nezávislé Ukrajině a na nezávislé Ukrajině také zemřu,“ doplnil s odhodláním. Lidé na Ukrajině nadále vzorují ruským útokům i snahám o obsazení řady měst.

Tagy: