Společnost Druchema darovala na Den zvířat do útulku čistící prostředky z řady Green Wave

Slavili jsme Den zvířat a to v útulku Anidef - Žim

Společnost Druchema darovala čistící prostředky do útulku

Na svátek svatého Františka z Assisi každoročně slavíme i Mezinárodní den zvířat. Snažíme se tak udělat radost zvířatům v útulku, a tak jsme i letos do jednoho vyrazili. Navštívili jsme útulek Anidef - Žim v Teplicích a předali dar od společnosti Druchema.

Pokud chce člověk udělat dobrý skutek a donést do útulku nebo spolku něco, co opravdu potřebují, je potřeba nejdříve zavolat a zeptat se. Ne vždy se jim totiž budou hodit granule nebo pamlsky. Možná jich mají třeba dostatečné množství, nebo krmí speciálním krmivem, protože zachráněná zvířata mají často špatné zažívání a potřebují různé diety, ale hlavně to, aby se krmivo neměnilo.

My jsme se dozvěděli, že by v útulku ocenili čistící prostředky na mytí podlahy a nádobí. Proto jsme se spojili s českou firmou Druchema, která je na trhu již více než 70 let, a ta neváhala a věnovala velké množství různých prostředků. Pomoc jim není cizí, zaměstnanci firmy totiž sami z útulku adoptovali seniora Blacka, který pečlivě hlídá recepci společnosti.

Jelikož jsme jeli za zvířátky, dostali jsme ekologické varianty čističů. Dovezli jsme octový čistič Larrin Green Wave, který výrazně eliminuje nepříjemné pachy v kuchyních (lednice, mikrovlnné trouby, odpadkové koše), koupelnách a na WC. Velmi jemně, ale důkladně odstraňuje mastnoty, vodní kámen a mýdlové nečistoty. Hlavně je ekologicky rozložitelný a není nijak nebezpečný pro zvířata.

Další z ekologických přípravků je Larrin Green Wave tekutá soda. Tu používaly už naše babičky. Opět se jedná o přípravek snadno rozložitelný na neškodné látky, šetrný k čističkám odpadních vod. Odstraňuje skvrny a zápach.

Druchema, družstvo pro chemickou výrobu a služby je opravdu tradiční česká firma. Byla založena 4. června 1951 v Praze.

I na nádobí jsme pracovníkům útulku přivezli jar z řady Green Wave, jelikož mají na pozemku vlastní studnu. Larrin na nádobí je k přírodě šetrný čistící prostředek pro každodenní použití. Aktivní mycí složka na přírodní rostlinné bázi, šetrný k čističkám odpadních vod, snadno rozložitelný na neškodné látky.

Z řady Green Wave je i rozprašovač Larrin na koupelny, který jsme hned vyzkoušeli v kočičí části, kde jsme s ním umyli kachličkové parapety, přes které kočičky chodí do venkovního výběhu.

A aby to v útulku pejskům i kočičkám hezky vonělo, na dlažbu jsme od Druchemy dostali prostředky na dlažbu s voskem Bistrol, který voní jako čerstvě vyprané prádlo, ale hlavně je protiskluzový, což je pro zvířata důležité. Vylepšená receptura se zvýšeným obsahem čistících složek a vosků, které zajistí po vyčištění povrchu jeho příjemný lesk. Ušetří útulku i čas, protože díky konzervačním a ošetřujícím látkám zůstává vyčištěný povrch déle odolný proti nanášení a ulpívání nečistot. Při dalším ošetření usnadňuje také jejich opětovné vyčištění. Prostředky Bistrol jsou dostupné na všechny typy podlah.

Zvířata z útulku Anidef - Žim, která jsou k adopci, najdete v předchozím článku.

Tagy:
úklid příroda zvířata životní prostředí péče o zvíře podlaha nádobí úklid domácnosti Žim čisticí prostředek Druchema Larrin Larrin Green Wave Bistrol ekologické prostředky