REPORTÁŽ: Hoja hoj! Česká hokejová euforie, sprcha šampaňského i piva a přecpaný Staromák

Bouřlivé oslavy na staroměstském náměstí

Bouřlivé oslavy hokejistů pokračují

V pondělí odpoledne propukla na Staroměstském náměstí znovu obrovská radost. Čeští hokejisté – vesele posilněni alkoholem – se přišli ukázat, jak jim to sluší s pohárem mistrů světa. No a slušelo jim to až moc. Redakce CNN Prima NEWS nabízí reportáž zachycující bujaré oslavy na přeplněném pražském náměstí.

Už před třetí hodinou odpolední se prostor pražského Staroměstského náměstí začal plnit nadšenými Čechy v hokejových dresech. Není se čemu divit. Lidé prostě poslechli kapitána Romana Červenku, který krátce po zisku zlatého poháru prohlásil: „Hoši, tohle se do p*dele musí oslavit!“

DÁLE ČTĚTE: Čechy zlato vyšvihlo na čtvrté místo hokejového žebříčku. Druzí jsou Rusové, jak je to možné?

V davu se radovali zástupci nejrůznějších věkových kategorií. Od starších lidí, kteří zcela jistě pamatují i předposlední domácí triumf z roku 1985, až po malé děti, které nyní zažívají své krásné poprvé, jelikož v roce 2010 ještě ani nebyly na světě.

Hoja hoj, hoja hoj! V králi máme zastání!

Čas s nedalekým pivním stánkem a příjemnou kapelou utíkal poměrně rychle. Před 17. hodinou se lidé začali shromažďovat u Pařížské ulice, aby uvítali blížící se kolonu autobusů, v nichž seděli čeští hokejisté, jejich rodinní příslušníci a realizační tým. Kolem páté konvoj skutečně dorazil na Staroměstské náměstí.

Kdo čekal, že čeští hokejisté z autobusu vyjdou dveřmi, šeredně se pletl. Krátce po příjezdu vylezl skrz poklop na střechu David Pastrňák s mistrovským pohárem. Dav se mohl zbláznit radostí. Brzy na střechu vyšplhali i další členové zlaté party a generální manažer reprezentace Petr Nedvěd.

Hoja hoj, hoja hoj! Bůh nás ochrání!

„Maminko, musíme se dostat k tomu autobusu. Po Pastrňákovi hází dresy a on je podepisuje,“ zvolal chlapec nedaleko od Pomníku mistra Jana Husa. „Tomášku, tam se teď nedostaneme. Koukni, jak je tu plno. Máme lepší místa než většina ostatních. Užívej si to,“ odpověděla matka s úsměvem.

Po oslavách na střeše autobusu se hokejisté přesunuli na pódium. Místo lahvového piva, které popíjeli cestou na Staromák, už ale měli točené pivo ve skleněných půllitrech či šampaňské. Způsob, jakým hráče přivítaly masy lidí, jim udělal velkou radost. I kouč Radim Rulík, který se vyznačuje introvertním a klidným vystupováním, byl očividně dojatý.

Hoja hoj, hoja hoj! Hmoždíře a palcáty!

Kluci si prostě chvíle slávy na pódiu náramně užili, o tom není pochyb. Mimo jiné hecovali dav, aby s nimi pokřikoval „tak jsme mistři, no a co“, „kdo neskáče, není Čech, hop, hop, hop“ či k nespokojenosti korektnější části osazenstva peprnější „David p*čo Pastrňák“.

Hektolitry piva a šampaňského se vypily a hektolitry piva a šampaňského se také rozlily. Své o tom ví například Roman Červenka, který od svých spoluhráčů schytal doslova pivní tsunami. Přítomní novináři a fotografové zase inkasovali obrovitou vlnu šampaňského. Byl jsem jedním z nich a musím říct, že se ani malinko nezlobím. Všechna čest za to, co český tým na domácím šampionátu předvedl.

Hoja hoj, hoja hoj! Holky vokatý!

MOŽNÁ JSTE PŘEHLÉDLI: Zlatý hrdina Pastrňák: Jágr říkal, že finále rozhodnu. Sám jsem tomu ale moc nevěřil

Tagy: