Spor o fotbalový titul. Siegl favorizuje Spartu, Uhrin s Vízkem Slavii, Levý očekává Plzeň

O víkendu v Česku startuje nejvyšší fotbalová liga. Vítěz letošního roku postoupí přímo do hlavní fáze Ligy mistrů, čímž si zajistí příjem ve výši téměř půl miliardy korun. Redakce CNN Prima NEWS mezi fotbalovými internacionály zjišťovala, kdo je podle nich největším aspirantem na první místo a které týmy jsou naopak adepty na sestup.

Ladislav Vízek, držitel tří mistrovských titulů s pražskou Duklou a olympijského zlata s československou reprezentací, má o favoritovi jasno.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Vadí mi, že na mistrovství světa nemohou startovat Rusové. Sportovci za válku nemůžou, řekl Růžička

„Jdu s kůží na trh a dopředu říkám, že letos se zárukou vyhraje Slavie. Druhá skončí Plzeň, ze které mám letos větší obavy než ze Sparty. Oproti minulým ročníkům bude liga letos hodně vyrovnaná. Hodně týmů dobře posílilo. Boj o záchranu svedou České Budějovice, Karviná a nerad to říkám, ale také naše Duklička. Klukům držím palce, aby se zachránili. Na ligu se strašně moc těším, letos to bude zajímavé,“ uvedl Vízek pro CNN Prima NEWS.

Horst Siegl favorizuje „svojí“ Spartu

Bývalý legendární fotbalový útočník pražské Sparty Horst Siegl má jiný tip. „Titul přeji Spartě a také ji favorizuji, i když obhajoba vždycky bývá těžká. Šlapat na paty jí může Plzeň, která podle mě hodně dobře posílila. Celkově bych si přál, aby liga byla vyrovnanější než v předchozích ročnících. Sestup nepřeji nikomu, ale vypadá to na České Budějovice a Duklu,“ prohlásil Siegl pro CNN Prima NEWS.

Stanislav Levý za mistra označil Viktorii Plzeň

Stanislav Levý, trenér a bývalý fotbalový reprezentant, který s Bohemians Praha získal v roce 1983 mistrovský titul, odhaduje, že se o první místo budou rvát pouze tři celky. „Pražská S a Plzeň. A vůbec by mě nepřekvapilo, pokud by ligu nakonec vyhrála Plzeň. Ostatní mužstva, přestože posílila a mají velké ambice, podle mě do boje o titul nezasáhnou. Boj o záchranu se bude týkat Českých Budějovic, Pardubic a také nováčka Dukly Prahy, která se ale bude hodně spoléhat na zkušenosti trenéra Petra Rady,“ míní Levý.

Podle Dušana Uhrina vyhraje Slavia

Trenér Dušan Uhrin mladší, který v minulosti vedl pražskou Slavii, Plzeň nebo Mladou Boleslav a dlouhé roky působil na klubové úrovni v Rumunsku, Gruzii, Bělorusku či na Kypru, favorizuje Slavii. „Podle mě je na tom momentálně ze všech českých týmů nejlépe. Kromě Sparty a Plzně se o čelo tabulky popere ještě Mladá Boleslav a Ostrava. Hodně napoví začátek, jak si týmy povedou v prvních pěti kolech. Co se týče bojů o záchranu, tam to vidím na Duklu, Karvinou a Pardubice, kde nastalo hodně změn a nejsem si jistý, jestli úplně k lepšímu,“ vyjádřil svůj odhad pro CNN Prima NEWS.

Ikona Viktorie Plzeň David Limberský jako patriot věří svému milovanému klubu. „Mistrem bude Viktorka! Sestup nikomu nepřeji, ale vypadá to na Duklu a Karvinou,“ prozradil pro CNN Prima NEWS svůj tip.

MOHLO BY SE VÁM LÍBIT: David Limberský bydlí v luxusu. Fitness, pivní sklípek se saunou i bazén. Nahlédněte do jeho domu

Tagy: