Zemřel Krásný René, hvězda německého boxu. Měl tak velké bolesti, že křičel, popsala manželka

René Weller, nejúspěšnější německý boxer, svůj poslední zápas prohrál. Po dlouhé a vážné nemoci zemřel v úterý večer ve svém bytě. Bylo mu 69 let, napsal deník Bild s odkazem na zprávu jeho ženy.

„Nechala jsem ho jít. V posledních týdnech to bylo velmi těžké. Měl tak velké bolesti, že křičel,“ popsala poslední chvíle jeho manželka Maria.

ČTĚTE TAKÉ: Očkování je účinná zbraň proti mnoha vážným nemocem, říká lékařka. Nevěřte mýtům, apeluje

Slavný boxer trpěl od roku 2014 demencí. Ačkoliv si mnozí lidé myslí, že pacienti s touto diagnózou přestanou v určitém okamžiku dýchat, opak je pravdou, píše web deníku Bild. Lidé umírají na vedlejší účinky onemocnění. Všechno se pro ně stává obtížným, v určitém okamžiku nemohou zvednout hlavu, ovládat mimiku. Jsou náchylnější především k infekcím, které se zvyšují vzhledem k tomu, že jsou upoutáni na lůžko. Mají oslabený imunitní systém a často umírají na pneumonii.

René Weller, vyučený topenář a zlatník, byl jedním z nejúspěšnějších německých boxerů, uvedl web mdr.de. S boxem začal jako teenager. Jako amatér byl devětkrát mistrem Německa a druhým na ME. V roce 1983 získal titul mistra světa v pérové ​​váze světové asociace WAA a o rok později poprvé evropský titul v lehké váze. O rok později se stal i mistrem Evropy. Pás ztratil až při své páté obhajobě titulu proti pozdějšímu šampionovi WBO Gertu Bo Jacobsenovi. To byla jediná porážka během jeho profesionální kariéry.

Kromě sportovních úspěchů se proslavil extravagantním vzhledem a oblečením. V ringu měl na sobě třpytivé šortky s křiklavými vzkazy, na fotkách pózoval polonahý se zlatými řetězy, obklopený dívkami, nebo na motorce. Tehdejší média mu dala přezdívku Krásný René.

Po ukončení sportovní kariéry se několikrát střetl se zákonem a byl na čtyři a půl roku uvězněn za obchodování s kokainem, podněcování k padělání dokladů a nelegální držení zbraní.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Posun v kauze zápasníka Růžičky

Tagy: