Série vražd z Gilgo Beach: K zatčení architekta pomohla po letech pizza. Démon, zní od policie

Devětapadesátiletý architekt Rex Heuermann čelí obvinění ze tří vražd.

V USA chytili sériového vraha

Více než deset let po sérii vražd žen poblíž New Yorku policie zatkla podezřelého. Devětapadesátiletý architekt Rex Heuermann teď podle serveru BBC News čelí obvinění ze tří vražd, ze čtvrté je podezřelý. Od roku 2010 se na pláži Gilgo Beach, která leží východně od New Yorku, našlo celkem 11 těl.

K zatčení a obvinění muže vedly nové poznatky, mezi něž patří stopy DNA i mobilní data. Podle vyšetřovatelů se DNA z pizzy, kterou podezřelý snědl, shoduje s genetickým materiálem nalezeným na ostatcích žen. Heuermann, který je nyní ve vazbě, tvrdí, že je nevinný, uvádí web BBC.

ČTĚTE TAKÉ: Případ Zodiac. Detektivové zřejmě odhalili totožnost slavného vraha, který psal policii dopisy

Podle státních zástupců ale zavraždil tři ženy: Melissu Barthelemyovou, Megan Watermanovou a Amber Costellovou, které se živily jako sexuální pracovnice. Jejich těla se našla v roce 2010 poblíž těla další oběti, z jejíž vraždy je Heuermann také podezřelý.

Heuermann, který byl ve čtvrtek večer zatčen ve svém domě, čelí v souvislosti se smrtí tří žen obviněním z vraždy prvního stupně a druhého stupně, píše web CNN. Soudce v případu nařídil, aby zůstal ve vazbě, s odkazem na „extrémní zvrácenost“ zločinů. Na páteční tiskové konferenci řekl policejní komisař okresu Suffolk Rodney Harrison: „Rex Heuermann je démon, který chodí mezi námi – predátor, jenž zničil rodiny.“

Poté, co byla u soudu učiněna obhajoba, se Heuermann údajně rozplakal a řekl svému advokátovi: „Já jsem to neudělal.“ Americký okresní prokurátor Ray Tierney na tiskové konferenci uvedl, že „každá ze čtyř obětí byla nalezena v podobné poloze, podobným způsobem svázaná buď páskem, nebo izolepou, přičemž tři z obětí byly nalezeny zabalené v materiálu typu pytloviny“. Získané záznamy telefonních hovorů umožnily vyšetřovatelům zjistit, že k úmrtím došlo v době, kdy manželka a děti Heuermanna byly mimo město.

V letech 2010 a 2011 se v oblasti Gilgo Beach našla těla celkem devíti žen, jednoho muže a jednoho dítěte. Nakolik spolu tyto případy souvisejí, není podle agentury DPA jasné. Vyšetřovatelé jsou ale přesvědčeni, že přinejmenším za některými z násilných činů mohl být sériový pachatel.

Mohlo by vás zajímat: Příběhy nejen vrahů odsouzených v Česku na doživotí včetně jejich osobních zpovědí vám redakce CNN Prima NEWS přináší v rámci pořadu Bez lítosti.

Tagy: