Drsné záběry: Motorkář u Prostějova riskantně předjížděl, smetl auto s dítětem. Vůz shořel

Motorkář svojí jízdou ohrozil matku s dítětem (zdroj: BESIP)

Drsné video z nehody u Vícova na Prostějovsku se rozhodl zveřejnit BESIP v rámci kampaně Nemyslíš, zaplatíš! Havárie se stala v červnu. Motorkář nejenže riskantně předjížděl, ale také se srazil s autem, ve kterém řidička vezla několikaměsíční dítě. Vozidlo zachvátily plameny. Jako zázrakem nikdo nepřišel o život.

K nehodě došlo na sklonku června. Motorkář se přes plnou čáru a při nepřehledné situaci rozhodl předjet dodávku. Jenže v protisměru se objevilo auto. Motorkář stroj položil, protijedoucí vozidlo ale stejně zasáhl. Auto začalo téměř okamžitě hořet.

BESIP získal kamerové záběry z auta, které jelo za motorkářem. Video teď používá v rámci kampaně Nemyslíš, zaplatíš!

„Řidička se naštěstí z hořícího vozidla dostala bezpečně ven a z auta vytáhla i své několikaměsíční dítě, které sedělo vzadu na dětské autosedačce,“ upozornila kampaň BESIPu na Facebooku s tím, že motorkář měl lehká poranění. Podle olomouckých hasičů se bez zranění neobešla ani řidička.

Auto i motorka shořely. Na místě zasahovaly dvě hasičské jednotky. „Za nehodu zřejmě může nebezpečné předjíždění a následné nezvládnutí motocyklu,“ uvedl BESIP.

Tagy: