Syn svírající fotku maminky i potok slz. Lidé se rozloučili s Annou, která zahynula v rokli

Matka tří dětí se zřítila ze srázu ve slovenských horách.

Anna se u Terchové zřítila do rokle před očima svých dětí

Blízcí a přátelé se v týdnu loučili s Annou, trojnásobnou maminkou, která zahynula po tragickém pádu do rokle. Poslední sbohem jí s partnerem Peterem přišly říci i její děti – osmiletá Miška, sedmiletá Mirka a teprve čtyřletý Peťko. Právě ten po dobu obřadu v rukou tiskl snímek své milované maminky. Slova kněze všechny přítomné dojala, zároveň však dodala i trochu naděje. Mnozí z přítomných jen marně zadržovali slzy.

Naposledy se přišli s Annou rozloučit lidé do obce Terchová. Pohřbu se zúčastnila zhruba stovka smutečních hostů, nejtěžší chvíle však zažívaly tři děti a s nimi Annin partner Peter. Během celého obřadu za ruku pevně držel čtyřletého Peťka, který svíral fotografii své zesnulé maminky, píše web Nový čas.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Záhadný případ mrtvého muže na turistické stezce u Rožňavy. Nahé tělo našli s batohem

Před týdnem v sobotu to bylo naposledy, co ji její děti viděly naživu. Právě před jejich zraky se Anna během turistické túry smekla na Zbojnickém chodníku a zřítila do rokle. Záchranaři jí už nemohli pomoci.

Můžeme být anděly

Hosté jen těžko zadržovali pláč a žal nad tragickou smrtí. Kněz, který smuteční bohoslužbu vedl, se snažil zármutek přítomných svými slovy mírnit. „Během své služby v Keni jsem pochoval velmi mnoho mladých lidí, vždy jsem cítil nepopsatelný smutek. Ale říká se, že kdo ztratí matku, získá svého anděla. My všichni můžeme být anděly pro tyto děti,“ pronesl nad rakví.

Následně se podělil o svou zkušenost. „Měl jsem kamaráda, který od otce dostal motorku poté, co ho přijali na vysokou školu. Na motorce se zabil a jeho otec měl nesmírné výčitky svědomí. Kladl si otázku: ,Proč?‘ Každý z nás si nyní klade přesně tu stejnou otázku. Bohužel, odpověď se hledá těžko. My věřící, kteří věříme v Boha, chápeme, že smrtí nic nekončí,“ dodal kněz.

Tagy: