Raketa otřásla továrnou na dětské oblečení. Reportérka ukázala spoušť i plameny

Štáb CNN Prima NEWS natáčel přímo u hořící fabriky na dětské oblečení v Charkově.

Štáb CNN Prima NEWS natáčel přímo u hořící fabriky na dětské oblečení v Charkově

Při mohutném ruském ostřelování Charkova zahynuly desítky lidí. Zraněných jsou stovky. Na místě je stále štáb CNN Prima NEWS. Reportérka Darja Stomatová a kameraman Ján Schürger dopoledne natáčeli u místní továrny s dětským oblečením, kterou zasáhla raketa. Budova vypadala jako po tornádu, pořád z ní navíc šlehají mohutné plameny.

„Smrdí to tu, jako by se pálila guma. Podle jednoho z místních dopadla v půl desáté na krejčířskou fabriku raketa, pak všechno začalo hořet. Fabrika fungovala doteď, teď se z ní ženou plameny,“ popsala Stomatová s tím, že zpovzdálí jsou stále slyšet výbuchy.

Z pořízených záběrů štábu CNN Prima NEWS je zřejmé, jak obrovskou spoušť výbuch napáchal. Celá továrna je rozbořená a šlehají z ní mohutné plameny. Vedle budovy stál před výbuchem nákladní vůz s potravinami. Po explozi se převrátil na bok. Místní obyvatelé se alespoň z rozmláceného vozidla snažili vyndat všechno použitelné jídlo.

В это невозможно поверить, если не увидеть… Сердце разрывается и ком в горле.. Наш Любимый Харьков.. Господи…

Posted by Andriy Zdesenko on Monday, February 28, 2022

Bombardování civilních oblastí je dalším bezprecedentním přešlapem, ke kterému se ruská strana uvolila. Ostřelování podle webu Ukrajinská pravda zasáhlo okrajové čtvrti východně od centra města.

„Charkov byl právě mohutně ostřelován Grady (salvovými raketomety). Desítky mrtvých, stovky zraněných. Tuhle hrůzu by měl vidět celý svět,“ uvedl dopoledne poradce ukrajinského ministerstva vnitra Anton Heraščenko.

Štáb CNN Prima NEWS natáčel během pondělního dopoledne také v centru města. Tam zdokumentoval například ohořelá auta či rozbouranou místní školu.

Tagy: