Hanka byla jenom jedna, vzpomínal zpěvák Hložek. Podělil se také o veselou historku

Hana Zagorová, Karel Vágner a Stanislav Hložek

Standa Hložek zavzpomínal na první setkání s Hanou Zagorovou

Hana Zagorová zemřela v pátek 26. srpna. V úterý se se zpěvačkou rozloučila rodina a blízcí přátelé. Ve středu má tu možnost také široká veřejnost. Na svoji blízkou přítelkyni a kolegyni zavzpomínal také zpěvák Stanislav Hložek.

Hana Zagorová si svými písničkami získala celé generace. Skladby jako Maluj zase obrázky, Biograf láska nebo Rybičko zlatá přeju si, znají lidé napříč věkovými kategoriemi. „To je mezi nebem a zemí. To se prostě musí narodit člověk s velkým srdcem, s krásným hlasem, s příjemným úsměvem a s kamarádskou povahou. A musí být pracovitý,“ vysvětluje si popularitu Zagorové zpěvák Stanislav Hložek. Ten na zesnulou kolegyni zavzpomínal ve středečním vysílání CNN Prima NEWS.

Hložek společně s Petrem Kotvaldem a Hanou Zagorovou tvořili v 80. letech populární trio, které mělo u fanoušků obrovský úspěch. Díky tomuto spojení vznikla i celá řada nezapomenutelných písní. „Já jsem rád, že jsme nazpívali písničky, jako Jinak to nejde nebo Můj čas,“ vzpomínal Hložek. Dodal, že si vždy dávala záležet, aby byly texty písní úžasné. Vyzdvihl i její spolupráci se skladatelem Karlem Vágnerem. „Hanka měla geniální nápady a Karel má tu sílu dotáhnout věci do konce. Když se spojí dvě takto úžasné osobnosti, je z toho úžasný výsledek.“

Oblíbená zpěvačka si podle Hložka potrpěla také na to, aby na podiu vypadali všichni dobře. „My se s tím vždycky svezli, všichni tři jsme bezvadně ladili a byly to krásné kostýmy,“ řekl ve vysílání. A podělil se i o veselou historku, kdy ho Zagorová nutila, aby si nechal narůst knír. „Vypadal jsem jako sňatkový podvodník a Hanka mi řekla, že mi to nesluší a mám to oholit,“ zavzpomínal s úsměvem.

Podle Hložka neexistuje nikdo, kdo by se ikoně Hany Zagorové mohl přiblížit. „Nikdo na ni nemá, nikdo. Hanka byla jenom jedna,“ uvedl.

Tagy: