Zasnoubení, pak brutální útok sekerou: Spadl jsem na ni kolenem, hájil se muž. Soud neuvěřil

Muž ze slovenských Lednických Rovných brutálně zaútočil na svoji přítelkyni krátce po zásnubách, odsedí si dohromady 19 let.

Brutální útok muže na snoubenku na Slovensku

Muž ve slovenských Lednických Rovných brutálně zaútočil na svoji přítelkyni krátce poté, co se zasnoubili. Hrozivému útoku předcházela hádka, během níž devětadvacetiletý Jan následně udeřil svou snoubenku sekerou. Okresní soud v Trenčíně odsoudil muže k 16 letům za mřížemi, ale kvůli podmínce v době spáchání činu se mu pobyt ve vězení prodlouží.

Drama se odehrálo na jezerech v Lednických Rovných v den jejich zásnub. Pár minut poté, co muži řekla snoubenka ano, se začali hádat. Podle soudu došlo následně k brutálnímu napadení, píše web tvnoviny.sk.

K TÉMATU: Pořád pláču, říká žena napadená medvědem. Město před zvířetem střeží 14 ozbrojenců

„Měl vzít sekeru a udeřit ji do hlavy, čímž jí způsobil drtivou zlomeninu,“ popsal hrůzný akt státní zástupce. Napadená žena uvedla, že si vzpomíná, jak leží na zemi a na její hlavu směřují rány.

Obžalovaný Jan H. tvrdí, že šlo o nešťastnou nehodu. „Spadl jsem kolenem na snoubenku, a to do oblasti hlavy,“ dodal před soudem. Podle státního zástupce však svou výpověď změnil. „Nejdříve říkal, že si nic nepamatuje, pak tvrdil, že si žena zranění způsobila sama,“ pronesl.

Obžalovaný tvrdil, že na přítelkyni nešťastnou náhodou spadl a ona se sama udeřila do hlavy sekerou. Soud mu však tuto verzi neuvěřil. Soudní znalec jasně určil, že rány způsobila druhá osoba.

Soudní senát tak rozhodnul o verdiktu 16 let za mřížemi. Proti trestu se muž odvolal a požádal o zproštění viny. Odvolání mu však nepomohlo, jelikož instance krajského soudu jeho trest potvrdila.

V době spáchání činu byl navíc v podmínce za napadení své bývalé manželky, k němuž došlo o šest měsíců dříve. To mu ještě přitížilo. Celkově si tedy agresor odsedí 19 let.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Hrůzný incident v Jihlavě: Opilý muž měl znásilnit sedmiletou dívku, vylákal ji na záchody

Tagy: