Strach o královnu Alžbětu: Její stav se prudce zhoršil. Jede za ní téměř celá rodina

Královna Alžběta II., která se v současnosti nachází ve skotském sídle Balmoral, je pod nepřetržitým lékařským dohledem. Informovala o tom ve čtvrtek britská veřejnoprávní televize BBC. Zdravotní stav panovnice se v posledních hodinách pravděpodobně značně zhoršil. Na zámek míří její příbuzní, vedle prince Charlese i princ Harry a vévodkyně Meghan.

„Na základě ranního vyšetření se lékaři královny obávají o zdraví Jejího Veličensta a doporučují, aby zůstala pod lékařským dohledem,“ stojí v prohlášení, které zveřejnila BBC.

O smutné novince už se dozvěděla i čerstvá premiérka Liz Trussová. „Celou zemi dnes kolem oběda zasáhla znepokojující zpráva z Buckinghamského paláce. Mé myšlenky, a myšlenky všech lidí po celé Británii, jsou s Jejím Veličenstvem královnou a její rodinou,“ uvedla na Twitteru.

Že se zdravotní stav 96leté královny zřejmě výrazně zhoršil, může ilustrovat i fakt, že na zámek Balmoral míří princ Charles, jeho žena Camilla i princ William. Směřují tam také princ Andrew a princ Edward. Na místě je již královně k dispozici princezna Anne. Do Skotska má dorazit i vévodkyně Meghan a princ Harry. Informoval o tom web Sky News.

Potíže britské královny s mobilitou už trvají zhruba rok. Kvůli nim Alžběta II. v poslední době vynechala řadu společenských akcí. Dokonce i novou premiérku jmenovala výjimečně ve Skotsku, nikoli v Londýně.

Tagy: