Strach o Zagorovou: Skončila opět v nemocnici, její manžel se narychlo vrátil z Košic

Hana Zagorová

Margita k hospitalizaci Zagorové

Zpěvačka Hana Zagorová skončila znovu v nemocnici. Podle informací CNN Prima NEWS ji v úterý v noci odvezla záchranka z jejího bytu v pražském Podolí do nemocnice. 75letá Zagorová už od léta bojuje s postcovidovým syndromem.

Do Prahy se kvůli stavu Zagorové urychleně vrátil i její manžel Štefan Margita, který měl mít ve čtvrtek koncert v Košicích. „Vážení návštěvníci, s lítostí oznamujeme zrušení koncertu. Příčinou zrušení jsou vážné rodinné důvody pana Margity. Děkujeme za pochopení a respektujte prosím soukromí pana Margity a jeho rodiny,“ oznámila filharmonie na Facebooku.

„Dnes jsme měli mít s panem Margitou zkoušku a zítra koncert. Štefan se ale dozvěděl špatnou zprávu, tak jsme museli narychlo odletět ze Slovenska do Prahy. Proč, vám říci nemohu. To může jenom Štefan,“ řekl CNN Prima NEWS zpěvák Michal Kindl.

„V důsledku přetrvávajících zdravotních obtíží jí byla doporučena několikadenní hospitalizace v nemocnici. Lékaři pracují na její rekonvalescenci,“ řekl později Margita CNN Prima NEWS.

Také vyřídil vzkaz své manželky fanouškům: „Moji milí, od včerejšího večera jsem v nemocnici, protože můj zdravotní stav se nelepšil a stále přetrvávají obtíže spojené s postcovidovým syndromem. Páni doktoři dělají všechno, abych byla zase v pořádku. Věřím, že je vše na dobré cestě.“

Margita ještě v polovině září uvedl ve vysílání CNN Prima NEWS, že se jeho manželka má dobře a chystá další koncerty. Zagorová se nakazila koronavirem koncem minulého srpna. Kvůli vysokým horečkám a těžšímu průběhu nemoci nakonec skončila v nemocnici, kam se v důsledku problémů s krvinkami musela ještě jednou vrátit.

Podle Margity navíc od té doby dlouho bojuje s postcovidovým syndromem. Ten může lidem ještě několik měsíců po prodělání nemoci působit obrovskou únavu, kašel, bolesti svalů, deprese i vypadávání vlasů.

Tagy: