Zagorová s covidem skončila v nemocnici. Dal jí hodně zabrat, říká Margita

Hana Zagorová se Štefanem Margitou

Margita se rozpovídal o zdravotním stavu Zagorové

Operní pěvec Štefan Margita se v pořadu Nový den na CNN Prima NEWS rozpovídal o svém albu Na správné cestě a také o zdravotním stavu jeho manželky – zpěvačky Hany Zagorové. „Má se dobře, snad se vše vrací zpátky. Covid jí dal hodně zabrat,“ přiznal Margita.

Zpěvák tentokrát pro své nové album oslovil mladého skladatele, textaře, zpěváka a producenta Michala Kindla. Ten pro něj napsal dvanáct intimních melodických písní, jejichž základním tématem je láska a její různé podoby.

„Vždy, když pro někoho píšu, snažím se ho vyzpovídat, co v životě zažil,“ řekl Kindl ve vysílání CNN Prima NEWS. To potvrdil i Margita: „Chtěl vědět naprosto všechno ohledně mých vztahů, strašně ho to zajímalo. Písničky jsem pak přijal bez výhrad.“

Hudebníky čeká do konce roku 36 koncertů. Odstartují už v pátek ve Strmilově na Vysočině. Zavítají ale také do většiny krajských měst včetně Prahy a rovněž i do zahraničí, například do Drážďan nebo do Košic, odkud Margita pochází.

Problém s písní Skřivan

Jako Slovák měl určité obavy z poslední písničky na albu s názvem Skřivan. „Když jsem dostal text písně, řekl jsem si: ‚No nazdar. Musím tam říct písmeno Ř asi padesátkrát. Michalovi ani nedošlo, že by mě měl šetřit,‘“ postěžoval si s trochou nadsázky. Podle Kindla však Margita se zmíněným písmenem nemá žádné větší potíže.

Operní pěvec se ve vysílání vyjádřil také k tomu, jak se daří jeho ženě Haně Zagorové. „Má se dobře, chystá koncerty. V neděli bude křtít Michalovo miminko. Doufám, že se vše vrací zpátky. Covid jí dal hodně zabrat,“ přiznal.

Zagorová se koronavirem nakazila koncem minulého srpna. Kvůli vysokým horečkám a těžšímu průběhu nemoci nakonec skončila v nemocnici, kam se v důsledku problémů s krvinkami musela ještě jednou vrátit.

Podle Margity poté navíc dlouho bojovala s postcovidovým syndromem. Ten může lidem ještě několik měsíců po prodělání nemoci působit obrovskou únavu, kašel, bolesti svalů, deprese i vypadávání vlasů.

Tagy: