Středočeští policisté šetří úmrtí novorozence. Tělo na služebnu přinesla asi jeho matka

ilustrační foto

Případem úmrtí novorozence se zabývají policisté z Mělníka. Žena přinesla jeho tělíčko na služebnu v Neratovicích. Pravděpodobně se jedná o jeho matku, uvedla policejní mluvčí. Nyní probíhají výslechy, policie zatím případ více nekomentuje.

„Mohu v současné chvíli pouze sdělit, že mělničtí policisté prověřují případ úmrtí novorozence. Mrtvé dítě měla na obvodní oddělení v Neratovicích donést žena, pravděpodobně jeho matka. V tuto chvíli probíhají úkony trestního řízení,“ uvedla pro server iDnes.cz krajská mluvčí policie Barbora Schneeweissová.

Tělo mrtvého novorozence na služebnu v Neratovicích žena donesla na první svátek vánoční. Policie ale zatím více podrobností k případu nesdělila.

Hrůzný nález v Karlových Varech

Úmrtí novorozence policisté řešilitaké loni. Jen dva dny před Štědrým dnem kolem osmé hodiny ranní bylo poblíž cyklostezky u řeky Ohře v Karlových Varech nalezeno tělo novorozence zabaleno v růžovém ručníku, které bylo vloženo do igelitové tašky.

V polovině ledna policisté zadrželi podezřelou třiatřicetiletou cizinku. Ta měla dítě porodit 21. prosince 2020 v nočních hodinách přirozeným způsobem v pokoji ubytovacího zařízení v Karlových Varech. Bezprostředně po porodu měla holčičce vložit do úst utěrku a následně jí ústa, nos a oči přelepit izolepou. Kolem krku mu měla omotat a utáhnout pupečník, poté dítě zabalit do ručníku a vložit do igelitového pytle na odpadky a vzápětí do tašky.

Tašku s novorozencem měla několik hodin nechat na pokoji a poté ji měla vzít a odnést k cyklostezce vedoucí od Chebského mostu k Ostrovskému mostu na pravém břehu řeky Ohře. Tam měla tašku odložit u stromu v křovinatém porostu nad železniční tratí a řekou Ohře. Tělo novorozence bylo nalezeno druhý den v ranních hodinách náhodnými svědkyněmi venčícími své psy, informovala Policie ČR.

Tagy: