Střelba v nákupním centru v Kodani: Mladík zabil tři lidi, další tři bojují o život

V nákupním centru v Kodani se střílelo.

V nákupním centru v Kodani se střílelo

Nedělní střelba v kodaňském nákupním centru má tři oběti, tři zranění jsou v kritickém stavu, oznámil šéf policie Sören Thomassen. Podezřelý 22letý muž dánské národnosti, kterého krátce po činu policie zadržela, byl obviněn z vraždy. Policie už v neděli informovala o mrtvých a zraněných, počty ale neuvedla.

Podezřelý mladík by měl v pondělí stanout před soudem. Thomassen dříve v neděli na tiskové konferenci uvedl, že motiv střelce není znám, nevyloučil teroristický čin.

Nákupní středisko Fields je ve čtvrti Amager zhruba mezi centrem města a letištěm. Když zazněly první výstřely, vyrazila podle svědků citovaných dánskými médii před nákupní centrum více než stovka lidí. Policie je vyzvala, aby se od místa drželi dále.

Lidi vybíhající v panice z nákupního centra zachycují i zveřejněné snímky. Dánská televize TV2 pak zveřejnila fotografii muže, který byl z místa odvážen na nosítkách. Svědci uvedli, že lidé plakali a schovávali se v obchodech, informovala agentura AP.

Svědci popsali zděšení

Jeden ze svědků Laurits Hermansen řekl dánské televizi DR, že byl se svou rodinou v obchodě s oblečením v nákupním centru, když uslyšel „tři, čtyři rány“. „Opravdu hlasité rány. Znělo to, jako by se střílelo hned vedle obchodu,“ popsal.

Na místo vyrazily desítky policistů, mezi nimi i těžkooděnci. Před obchodním domem také parkovalo několik hasičských vozů. „Bylo to šílené,“ řekla pracovnice obchodu Chelobeth Johansenová. I ona slyšela několik výstřelů a viděla, jak lidé začali utíkat, než zavřela obchod a sama opustila nákupní centrum, píše web dw.com.

Ke střelbě došlo jen pár hodin před tím, než měla popová hvězda Harry Styles odehrát vyprodaný koncert v Royal Areně, která je jen kousek od nákupního centra. Styles po tragické události koncert zrušil.

Tagy: