Vánoční oslavy skončily hospodskou střelbou. Útočník zasáhl čtyři lidi, jednu ženu zabil

V areálu rušné hospody v anglickém městě Wallasey poblíž Liverpoolu došlo při vánočních oslavách ke střelbě. Útočník zabil jednu ženu a další tři muže postřelil, zranění utržilo i několik dalších lidí. Z místa činu se mu podařilo uniknout a policie po něm stále pátrá, případ zatím vyšetřuje jako vraždu.

V sobotu krátce před půlnocí obdrželi policisté oznámení o střelbě ve Wallasey Village, malé a poklidné čtvrti města Wallasey na severozápadě Anglie. Neznámý útočník tam měl postřelit čtyři lidi a uprchnout. Mladou ženu převezli do nemocnice, tam však svým zraněním podlehla.

Podle policie útočník opustil podnik v tmavém autě a z místa činu ujel. Uniknout se mu zřejmě podařilo díky zmatku, který střelba způsobila. „Někdo se vloupal do zahrady mojí sestry. Lidé se nejspíš snažili utéct z hospody a přelézt k ní přes plot,“ vylíčila nastalý chaos jedna z místních obyvatelek agentuře PA, informovala o tom stanice BBC.

Policisté v průběhu vyšetřování prohlížejí kamerové záznamy a vyslýchají svědky události, na místo zároveň v neděli ráno dorazili forenzní specialisté. „Vyšetřování je zatím v raných fázích. Uvědomujeme si, že je to skutečně šokující incident, ke kterému došlo den před prvním svátkem vánočním, a to v podniku plném mladých lidí. Ve Wallasey máme několik strážníků, kteří případ řeší,“ uvedl policejní superintendent Dave McCaughrean v oficiálním vyjádření. Pozůstalým zároveň projevil soustrast a případné další svědky incidentu požádal o kontaktování policie.

Jsme v naprostém šoku

„Včera v noci došlo na parkovišti naší hospody k nepopsatelné tragédii. Jsme v naprostém šoku. Všechny naše myšlenky jsou s přáteli a rodinou našich zákazníků a zejména s rodinou ženy, která přišla o život,“ uvedli provozovatelé podniku ve vyjádření na Facebooku. Policii prý již předali veškeré kamerové záznamy.

„Je to srdcervoucí zpráva. V myšlenkách jsem s rodinou zemřelé a s raněnými,“ napsala na Twitteru Angela Eagleová, poslankyně za Wallasey. Soustrast pozůstalým vyjádřila i Serena Kennedyová, vedoucí policie hrabství Merseyside, v němž se Wallasey nachází. Přidala také poděkování zasahujícím policistům.

Tagy: