Příměří se otřásá v základech: Útočníci Hamásu zabíjeli v Jeruzalémě, Izrael tvrdě zasáhl

Střelecký útok na okraji Jeruzaléma si vyžádal nejméně jednu oběť a několik raněných (30. 11. 2023).

Okolnosti střelby v Jeruzalémě

Při střeleckém útoku na autobusové zastávce na okraji Jeruzaléma ve čtvrtek zemřeli tři lidé a několik dalších utrpělo zranění, informovala tamní média. Podle dosavadních zpráv by mělo být zraněno dalších pět lidí, někteří z nich jsou ve vážném stavu. Izraelské obranné složky a kolemjdoucí civilista zastřelili dva palestinské útočníky, uvedl deník Jerusalem Post. Útočníci byli příslušníky Hamásu a již dříve stáli kvůli terorismu před soudem, uvedla izraelská tajná služba. Ve čtvrtek ráno přitom došlo k prodloužení příměří mezi Izraelem a Hamásem.

O život přišla šedesátnice, 24letá žena a 73letý muž, uvedl deník Jerusalem Post. Teroristé podle policie použili útočnou pušku M16 a pistoli.  Bezpečnostní složky uzavřely místo činu a začaly prohledávat okolí, aby se ujistily, že útočníků nebylo více.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Doufal, že dceru zabili, teď zažil zázrak. Emily po propuštění jen šeptá, líčí v slzách otec

Podle deníku Times of Israel zneškodnili teroristy dva vojáci, kteří zrovna nebyli ve službě a ozbrojený civilista.

Izrael je ve „válce na všech frontách“, uvedl na sociální síti X tamní ministr financí Becal’el Smotrič. „Hrozný útok v Jeruzalémě nám připomíná, že naši nepřátelé nejsou jenom nacisté v Gaze. S pomocí Boha je budeme pronásledovat a zničíme je všude.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Zvrat v Gaze na poslední chvíli. Příměří se prodlouží, Izrael chce od Hamásu další rukojmí

Tagy: