Tragédie na Slovensku. Řidiči zemřeli kvůli srně, dcera šoféra Adriána sdílela poslední vzkaz

Jediný manévr ukončil dva životy. Když 52letý řidič v pondělí 3. července strhl volant kvůli srně, přejel do opačného směru. Střetu s 57letým Adriánem však již nezabránil. Život otce vyhasl na místě, jeho dcera i přátelé jsou v šoku. Šofér vozu, který fatální srážku způsobil, v nemocnici na Slovensku dlouho bojoval o život, nakonec i on svým zraněním podlehl.

K tragédii došlo v okrese Galanta na Slovensku. „Podle prvotních informací měl 52letý řidič černé Škody Rapid jet směrem od Galanty na Čierný Brod. Na rovném úseku cesty mu měla do pravé strany auta vrazit mladá srna. Po nárazu měl strhnout volat do protisměru, kde došlo k čelní srážce s autem značky Škoda Felicia,“ informovali policisté na Facebooku.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Šílenost na přejezdu: Žena vlezla do kolejiště a odmítla odejít, hazard ji málem stál život

Za volantem v osudný okamžik seděl 57letý Adrián. Po střetu byly přední části aut zcela zdemolované, muž svým vážným zraněním na místě nehody podlehl. Zpráva o jeho smrti šokovala jeho blízké, kolegy i dceru Aďka. „Tatínku náš,“ napsala pod příspěvek policistů.

Skvělý chlap s velkým srdcem

„Budeš nám velmi chybět, odpočívej v pokoji,“ množí se zprávy adresované Adriánovi, který se stal nevinnou obětí. „Adriáne, byl jsi super kolega a kamarád,“ napsala další uživatelka. „Při dopravní nehodě jsme přišli o blízkého člověka naší rodiny. Adrián byl skvělý chlap s velkým srdcem. Bohužel, byl v nesprávný čas na nesprávném místě a to mu bylo osudné. Odpočívej v pokoji, Adri,“ cituje muže web Zregionu.sk.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Vážná nehoda na Olomoucku. Autobus narazil do rodinného domu, pět lidí se zranilo

Nehoda si nakonec vyžádala dva životy. Ve čtvrtek podle slovenských médií přišla informace, že v nemocnici svým zraněním podlehl i druhý účastník nehody – 52letý řidič.

ČTĚTE TAKÉ: Tragická nehoda českého motorkáře v Rakousku: Po nárazu do svodidel zemřela spolujezdkyně

Po tragédii, kterou zapříčinila reakce řidiče na střet se srnou, policisté připomněli, jak by se lidé za volantem v podobných situacích měli zachovat. „Odborníci doporučují, že nejlepší reakcí je prudké brzdění a držení volantu ve směru jízdy bez snahy o vyhnutí se srážce manévrováním. Zejména v případě řidiče bez zkušeností se zvládnutím smyku a kritických situací hrozí ‚výlet‘ mimo cestu, což může mít výrazně horší následky,“ uvedli strážci zákona.

Doplnili, že úroveň „pasivní bezpečnosti dnešních aut je tak vysoká, že náraz se zvířetem běžně se vyskytujícím v Evropě zvládne posádka bez větších problémů“.

Tagy: