Šílenost na přejezdu: Žena vlezla do kolejiště a odmítla odejít, hazard ji málem stál život

Řidiči, kteří riskují život na přejezdu

Na železničních přejezdech zemře kolem třiceti chodců ročně. Podle dopravních expertů lidé zbytečně riskují a přecházejí i ve chvíli, kdy se blíží vlak. Hazardovala také žena, která se postavila doprostřed kolejiště a za žádnou cenu nechtěla jít pryč. Vlak ji nakonec jen těsně minul.

Případ se odehrál v pražských Řeporyjích. Skupina čtyř lidí, zjevně pod vlivem alkoholu, se pohybovala u kolejiště. Žena se pak postavila přímo doprostřed, odkud odmítla odejít, i když se rozblikalo výstražné světlo.

ČTĚTE TAKÉ: Tragédie na Plzeňsku. Rodiče zemřeli při nehodě, jejich dvě malé děti skončily v nemocnici

Situace ještě vygradovala. Jeden z mužů se pro hazardérku vrátil a snažil se ji přemluvit, aby šla pryč. Chvíli diskutovali. Nakonec ženu strhl těsně před přijíždějícím vlakem.

„Démon alkohol, jednoznačně. Nevím, co paní zkoušela. Pravděpodobně trápila toho druhého sebevraždou. Každopádně troubily na ni dva vlaky a vybíhal vlakvedoucí ze stanice,“ komentoval situaci starosta Řeporyjí Pavel Novotný (ODS).

„Kdyby tam pro dámu pán nesáhl, tak ji vlak bez milosti srazil, to je jistý,“ zhodnotil dopravní expert Budský.

Není to rozhodně poprvé, kdy přes železniční přejezd v Řeporyjích přecházeli chodci nebo přejížděli řidiči ve chvíli, kdy už byly závory dole. „Každou hodinu tu přeběhne pět až deset lidí ve špičce a takových řidičů… Denně projede na červenou asi pět, je to takový místní obyčej,“ popsal Novotný.

„V drtivé většině případů jde o to, že lidé přejezd znají a znají třeba i ty vlaky, které tam projíždějí a postupem času ztrácejí ostražitost, ztrácejí respekt k možnému nebezpečí,“ dodal Budský.

Nehody, které se stanou na železnici, vyšetřuje drážní inspekce. Podle jejích statistik od začátku letošního roku do konce května zemřelo na přejezdech dvanáct lidí.

Tagy: