Zásah ve škole při výuce. Student na Kladensku vyhrožoval spolužákům, odvedli ho policisté

Na střední škole ve Stochově na Kladensku vyhrožoval 18letý student svým spolužákům.

Výhrůžky ve škole na Kladensku

Ostrých výhrůžek vůči svým spolužákům se měl dopustit teprve osmnáctiletý mladík na střední škole ve Stochově na Kladensku. Přímo z vyučování ho nakonec odvedli policisté, kteří případ prověřují jako nebezpečné vyhrožování. Mladík naštěstí u sebe neměl v prostorech školního zařízení žádné zbraně. Strážci zákona ho poté propustili na svobodu.

„Mladíka v budově školy zadrželi policisté a poté umístili do cely předběžného zadržení,“ uvedla mluvčí středočeských policistů Michaela Richterová. Mezi místními se šíří informace, že student měl ohrožovat nožem jak spolužáky, tak učitele.

ČTĚTE TAKÉ: Masakr v Praze zasáhl celou společnost. Na studenty má značný dopad, shodují se rektoři

Podle ředitelky školy Jaroslavy Pichové vše začalo už v týdnu před Vánoci. „Žáci jedné z tříd si stěžovali, že jim jejich spolužák vyhrožuje a chová se při tom agresivně. Tvrdili, že byl vulgární, a báli se ho. Vše nasvědčovalo tomu, že se jedná o opakované chování,“ sdělila pro CNN Prima NEWS.

Vedení školy nemohlo nic podcenit, a tak okamžitě zalarmovalo policii. „Vše jsme oznámili 21. prosince, tedy v den střelby na filozofické fakultě, a protože druhý den žáci odešli na prázdniny, probrali jsme to s policií až po návratu žáků do lavic,“ vysvětlila ředitelka.

Policisté tak mladíka odvedli přímo z výuky a odvezli na služebnu k výslechu. „Celou věc si převzali kladenští kriminalisté, kteří zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu nebezpečné vyhrožování, za což mladíkovi hrozí až roční pobyt za mřížemi,“ popsala kroky policie Richterová.

Nože předali policii mladíkovi příbuzní

Jaké výhrůžky konkrétně padly, policisté nesdělili. Podle informací CNN Prima NEWS však mladík nevyhrožoval žádným konkrétním aktem. Vedení školy pak mluvilo se studenty a snažilo se je uklidnit.

„Žádná zbraň ani nůž se v budově nevyskytovaly. Jediné střelné zbraně, které tu byly, patřily policistům, kteří si pro studenta přišli,“ zdůraznila Pichová. Nože měli podle zjištěných informací předat policistům příbuzní mladíka, a to po jeho zadržení. Podle odborníků by se mělo každé vyhrožování vždy ihned řešit.

„Podobné vyhrožování by se mělo brát vážně i v případě, že je impulzivní, protože se jedná o nebezpečný precedens. Výhrůžky v sobě skrývají potenciál, že se mohou přeměnit ve skutečný čin,“ varoval psycholog Radek Ptáček. Mladíka už policisté propustili z cely a vyšetřován nyní bude na svobodě.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Příbuzní ubodaného chlapce v Hradci promluvili. Útočník má psychickou poruchu a bere drogy

Tagy: