Svět divadla truchlí. Při raketovém útoku v Kyjevě zemřela uznávaná herečka

Oksana Shvets

Při ostřelování Kyjeva zemřela uznávaná herečka

Uznávaná ukrajinská herečka Oksana Švecová zahynula při ruském raketovém útoku na obytný dům v Kyjevě. Bylo jí 67 let. Ukrajinský divadelní soubor Mladé divadlo, jehož byla herečka členkou od roku 1980, oznámil smrt hvězdy ve čtvrtek.

„Zasloužilá ukrajinská umělkyně Oksana Švecová byla zabita při raketovém útoku na obytný dům v Kyjevě,“ napsal divadelní soubor na sociální sítě. „Světlá vzpomínka na talentovanou herečku. Nepříteli, který přišel do naší země, se neodpouští,“ dodal soubor s narážkou na ruskou invazi na Ukrajinu.

Pro CNN Prima NEWS pak představitelé divadla dodali, že ztráta života oceňované herečky přináší „ohromný smutek pro divadelní rodinu“.

Непоправне горе в родині Молодого театру. Під час ракетного обстрілу житлового будинку в Києві загинула заслужена...

Posted by Молодий театр on Thursday, March 17, 2022

Švecová studovala herectví v Divadle Ivana Franka a na Kyjevském státním institutu divadelního umění, než se vydala na kariéru v zábavním průmyslu. Kromě divadelní práce patří mezi její herecké počiny i televizní seriály.

Zasloužilá umělkyně Ukrajiny

Podle časopisu Variety byla Švecová za svou práci v divadle oceněna jedním z nejprestižnějších ukrajinských ocenění – Zasloužilá umělkyně Ukrajiny.

Švecová je další ukrajinskou kulturní hvězdou, která zemřela v důsledku konfliktu s Ruskem. Podle Oděského mezinárodního filmového festivalu byl na začátku března při obraně své země před ruskými vojsky zabit herec Pasha Lee.

Tagy: