Swiftová vyhrála nad časem. Na Super Bowl přeletěla půl světa tryskáčem, aby podpořila lásku

Taylor Swiftová a její partner Travis Kelce po utkání

Super Bowl pro Kansas City

Zpěvačka Taylor Swiftová zvládla ostře sledovaný závod s časem a jako divačka se osobně účastnila finále ligy amerického fotbalu NFL zvaného Super Bowl. Ještě 17 hodin před utkáním mezi týmy Kansas City Chiefs a San Francisco 49ers v Las Vegas přítelkyně Travise Kelceho, který hájil barvy vítězného Kansasu, koncertovala v Japonsku. Přelet soukromým tryskáčem zvládla za 12 hodin.

Vše se zadařilo a po koncertě v Tokiu dokázala Swiftová i díky časovému posunu včas přeletět soukromým tryskáčem a dorazit na stadion Allegiant v Las Vegas v americké Nevadě. Doprovodila ji její matka, dobrá kamarádka Blake Livelyová a rapperka Ice Spice, informoval deník CBS News.

ČTĚTE TAKÉ: Hanychová prodává dary od Soukupa za miliony. Jen chce být v novinách, říká o jeho kritice

V hledišti se dále setkala s kolegyní Lanou del Rey a všechny společně s napětím sledovaly utkání. „Gratuluji Taylor Swiftové k vítězství v Super Bowlu. Krásný výkon,“ napsal tenista Andy Murray na sociální síť X v narážce na to, kdo byl nejsledovanější osobností sportovní události. A v podobném duchu se nesly i další komentáře: „Taylor Swiftová je oficiálně první ženou, která vyhrála Super Bowl,“ dodal jeden z fanoušků. Magazín Vulture zase uvedl, že zpěvačka změnila význam slova „divácký sport“. „Na fotbal se už nedíváme. Díváme se na Taylor Swiftovou, která ho sleduje,“ poznamenal.

Účast Swiftové na zápasech se dá považovat za kulturní fenomén – fanoušci zpěvačky, přezdívaní jako Swifties, výrazně přispívají ke sledovanosti NFL. Od chvíle, kdy jejich modla začala randit s hvězdným hráčem, se výrazně zvedl prodej vstupenek na zápasy, dresů, upomínkových předmětů, ale i předplatného streamů. Průzkum od LendingTree dokonce uvádí, že 13 procent občanů má díky Swiftové větší zájem o americký fotbal. Mezi generací Z a mileniály se jednalo dokonce o 24 a 20 procent.

V publiku byly k vidění i další hudební hvězdy jako Queen Latifah, Beyoncé, Lady Gaga, Jay-Z, Justin Bieber či herci Leonardo DiCaprio a Jeff Goldblum. Nechyběl ani miliardář Elon Musk

Titul nakonec obhájili Kansas City Chiefs. San Francisco porazili 25:22 po prodloužení a triumfovali počtvrté v historii a potřetí za posledních pět let. Znovu je k úspěchu dovedl rozehrávač Patrick Mahomes, který má už třetí titul a potřetí byl zvolen nejužitečnějším hráčem finále.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: V Česku jsou skvělé party. Šlapeme na paty evropské špičce, pochvaluje si slavný DJ z Prahy

Tagy:
Las Vegas celebrity NFL Super Bowl Kansas City Chiefs sport Showtime Taylor Swiftová Blake Lively průzkum Lana Del Rey Travis Kelce Swifties LendingTree